Hyllas efter målet - jämförs med Coutinho

avFredrik Jönsson

Publicerad:

Tobias Sana blev segerskytt för AGF Århus.

Efteråt får han fina rubriker i Danmark.

”I bästa Philippe Coutinho-stil seglade bollen snyggt in i bortre hörnet”, skriver Tipsbladet.

I januari 2015 återvände Tobias Sana till svensk fotboll. Mittfältaren, som hade tillbringat några år i Ajax, valde bort IFK Göteborg för Malmö FF.

Åge Hareide, tränare för MFF, hoppades på att få bygga upp Sana igen och få ut hans potential. Men Sana lyckades varken övertyga Hareide, Allan Kuhn eller Magnus Pehrsson. Sommaren 2017 lämnade Sana Malmö FF för danska AGF Århus.

Vek in från vänsterkanten

I Danmark har Sana fått både speltid och självförtroende – och det visade 28-åringen i segermatchen mot Hobro. I den 65:e minuten avgjorde han med matchens enda mål. Sana tog sig in från kanten och sköt vackert in bollen i bortre hörnet.

Sana hyllas i dansk press.

”Tobias Sana tog emot bollen på vänsterkanten och tog sig in i banan och avfyrade kanon. Och i bästa Philippe Coutinho-stil seglade bollen snyggt in i bortre hörnet, helt otagbart för Hobros målvakt Jesper Rask”, skriver Tipsbladet.

”Inte min förtjänst”

Tränaren David Nielsen var också nöjd med Sanas insats.

– Det är inte min förtjänst att Sana spelar bra nu. Det här har han gjort själv. Som fotbollsspelare är han hungrig och han har ledaregenskaper som är bra för våra unga spelare, han har en bra mentalitet, säger Nielsen till BT.dk.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM