Batan krockade två gånger - samma dag

FOTBOLL

"Motorhuven flög upp - jag såg ingenting"

SÖDERTÄLJE

Mot Vålerengen var han stundtals strålande.

Vad ingen visste var att Stefan Batan varit med om två dramatiska bilolyckor tidigare under dagen.

- Jag tackar Gud för att jag kom hem oskadd, säger han till Sportbladet.

Foto: Batan spelade match trots två krockar samma dag.

Royal League-kvartsfinalen mot Vålerengen var bara en liten del av Stefan Batans smått osannolika dag. Eländet började redan på morgonen, när han krockade sin mammas bil på väg till Djurgårdens morgonträning.

- Det hände på Valhallavägen precis vid Stadion. Bilen framför mig panikbromsade när en gammal kvinna körde mot rött. Jag bromsade också, men inte tillräckligt snabbt så jag körde in i bilen framför. Vi hade inte så hög fart och ingen skadade sig, säger Batan.

Efter träningen skulle han köra hem bilen till Södertälje. På Essingeleden, i höjd med Hornsberg, var oturen framme igen.

"Det blev seriekrock"

Till följd av den första krocken blåste plötsligt hela motorhuven upp över vindrutan. Batan bromsade och undkom oskadd, men de fem bilarna bakom var inte lika lyckosamma.

- De hann inte stanna och det blev en seriekrock. Men det var ingen som råkade illa ut, det var bara plåtskador. Batan hade tur, han klarade sig helt trots att det var hans bil som orsakade olyckan, säger ett vittne till Sportbladet.

Stefan Batan berättar:

- När motorhuven åkte upp på rutan såg jag ingenting. Jag hade tur, för jag var cool och panikbromsade inte. Några bilar bakom krockade, men ingen skadade sig, det är det viktigaste. Jag tackar högre makter för att det gick så bra.

Hur känns det nu?

- Jag har försökt koppla bort det. Men när det händer två gånger på samma dag är det klart man undrar vad fan det är frågan om.

David Tanentsapf