Uselt, Svennis

FOTBOLL

Chockförlust på hemmaplan – då frågar alla om Rooneys skada

Foto: ont att möta vitryssland Jättetalangen Theo Walcott togs ned på jorden av hårdföra vitryssar – och Svennis togs hårt av pressen som ville veta statusen på skadade superstjärnan Wayne Rooney. Men från Manchester Uniteds sida är det tyst.

READING

Först förnedrad av Manchester United.

Sedan av Vitryssland.

Sven-Göran Eriksson pressades hårt av den engelska pressen i natt.

- Det är inte hela världen att förlora, säger Sven-Göran Eriksson.

Formellt var det ingen officiell landskamp. Men när Sven-Göran Eriksson bestämde sig för att testa flera av sina bästa spelare fick matchen en annan dignitet än planerat.

När domaren blåste av matchen hade Vitryssland, utan Arsenals Alexander Hleb och med bara tio man på planen, vunnit med 2-1.

Det anonyma vitryska laget avslöjade att England, precis som Sverige, är väldigt sårbart om någon av de stora stjärnorna saknas.

Svennis tonade ner

Efteråt försökte "Svennis" tona ned betydelsen av förlusten. Det enda negativa han kunde komma på var att Michael Carrick, en kandidat till platsen som defensiv mittfältare, sett lite nervös ut den första halvtimmen.

- Jag tyckte det positiva övervägde det negativa. Det är aldrig roligt att förlora, men det är inte hela världen, sa han.

Men de flesta frågorna handlade om relationen till Manchester Uniteds tränare Alex Ferguson. I måndags lovade "Svennis" gång på gång att ge besked om Wayne Rooneys i går, efter att anfallaren röntgats.

Men Englands förbundskapten hade i natt inte hört ett ord.

Tystnaden tolkas som en öppen krigsförklaring mot Sven-Göran Eriksson. United-tränaren sparkade tidigare i veckan klubbläkaren Mike Stone, enligt uppgift var orsaken att han gett landslagsledningen för positiva besked om Rooney.

Green borta från VM

The Sun skriver i dag att Manchester United är redo att stämma FA om Wayne Rooney kommer hem från VM skadad.

Sven-Göran Eriksson såg mycket besvärad ut när han fick frågor om Manchester United.

- Jag har en bra relation till Alex Ferguson. Det är inga problem alls. De vill titta på röntgenbilderna med en specialist innan de ger mer information. Det är inget konstigt med det, sa han.

En spelare som definitivt missar VM är Englands reservmålvakt Robert Green.

Han skadade sig vid det olyckliga ingripande som ledde till Vitrysslands 1-1 i går.

Dålig form för VM-lagen

Jens Kärrman