- Han kan sänka oss

FOTBOLL

Tyskarna fruktar Zlatan - tränar på hemliga varianter

1 av 2 | Foto: Jürgen.

BERLIN

Tyskarna sjunger inte Ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic.

Tvärtom. För Klinsmanns hyllade landslag är Zlatan "ein strafraumschreck". En skräckmotståndare

i straffområdet.

- Ibrahimovic är svensken som kan sänka oss, säger Nils Kubowitsch på radiostationen BLR.

Tyskarna har analyserat allt Sverige har gjort under och på vägen till VM. Spelare för spelare har kartlagts. Men det finns en som inte riktigt går att kartlägga.

- Spelar Allbäck är det bra för oss. Även om han just nu är i bra form har han inte något i sitt spel som kan överraska, säger Kubowitsch.

"Vi ska vinna"

Jürgen Klinsmann säger att han tror att Ibrahimovic ska spela. Det innebär dock inte att han ändrar något i det tyska spelet.

- Klinsmann är inte motståndarorienterad. Han tror på sitt spel och räknar med att Ibrahimovic ska spela. För Tysklands försvar blir det VM:s första svåra prov och då har man ändå redan släppt in två mål mot Costa Rica.

Klinsmann talar som alla andra tyska ledare och spelare om respekten för Sverige med spelare vana från spel i storklubbar.

- Dom har gjort sig förtjänta av den respekten. Men jag är övertygad om att vi ska klara av den här svåra uppgiften. Vi ska vinna, det finns ingen annan tanke i våra huvuden, säger Klinsmann.

Har kritiserats häftigt

Hans uttalande om att det skulle vara katastrof för Tyskland att inte åtminstone ta sig till semifinal anser han inte som anmärkningsvärt.

- Målet att vinna varje turnering har vi skapat åt oss själva genom att vinna VM tre gånger och EM tre gånger. Vad vi vill den här gången är helt enkelt att bli världsmästare, säger Klinsmann.

Ända fram till VM:s start har Klinsmann med sina för tysk landslagsfotboll nya spelidéer kritiserats häftigt. Först efter de tre segrarna i grupp A har han accepterats och nu letar kritikerna anledningar till förändringen. Klinsmanns svar kunde lika gärna ha kommit från Roland Andersson.

- Hårt arbete. Det är allt vi har gjort. Vår mentalitet som tyskar är att vi tycker om att arbeta, säger Klinsmann.

Spelarna är beredda på att få arbeta hårt mot Sverige.

- Om vi måste arbeta i 120 minuter och sen vinna på straffsparkar är vi förberedda för att klara det också, säger Jürgen Klinsmann.

Frågan är om dom är förberedda nog för en spelsugen Zlatan?

Der Ballack-knaller - en av varianterna som ska knäcka Sverige

Läs också:

Stefan Alfelt