Inkräktarna som ingen vill ha

Foto: JAGAD Sven-Göran Eriksson har länge jagats av den engelska pressen och Peter Wennman jämför situationen med den snälla björnen Bruno som i förrgår blev skjuten i Tyskland. Bruno är redan saknad av många - liksom Svennis kan bli om han skulle leda det engelska landslaget till VM-guld.
FOTBOLL

BADEN-BADEN

Man får anta att Svennis känner sig som björnen Bruno.

Båda hade fräckheten att kliva över gränsen till ett annat land, till nåt som verkade bättre, men båda blev jagade av ett drev med skjutjärnen i högsta hugg.

Bruno tog de livet av.

Svennis är omringad, men lever än.

Foto: Aftonbladet igår.

Jag vet inte om ni har kunnat följa det där björndramat hemma, men här i Tyskland har det varit stora nyheter i flera veckor.

Bruno, en stor lufsande brunbjörn med snäll uppsyn, beslöt sig av nån anledning att traska över gränsen till Tyskland och ingen vet säkert var han kom ifrån.

Förmodligen tog han fel korsning nånstans i norra Italien och började sin vandring upp till Bayern.

Tyskarna sket bokstavligen i läderbyxorna när Bruno dök upp lite här och var, och ett jaktdrev fick order om att fälla den hemska besten.

Det var inte så lätt som det lät. Bruno höll sig undan och smög i buskarna och undvek alla fällor och just när drevet hade honom i sikte sa Bruno ”well-e, maybe not” och drog vidare.

Bruno hade definitivt gått på kurs hos Svennis och lärt

sig hur man gör.

Nå, i förrgår tog det slut. Bruno sköts till döds här alldeles i närheten av Svarta Skogen och redan hör man folk som är förtvivlade och menar att det kanske kunde ha löst sig på ett annat sätt, han kunde väl ha fått chansen att hitta rätt stig på sin vandring, det känns tråkigt nu när han är borta.

Shejkaffären dödsstöten

Sven-Göran Eriksson hanns ikapp av SITT drev i början av året, då han bildligt talat fick dödsstöten i samband med shejkaffären i Dubai.

Han är nu Dead Man Walking här under VM, så fort England åker ur försvinner Svennis tillbaka till gamla jaktmarker, sparkad av Drevet och saknad av ingen.

Eller?

Njaa, för det första får vi se vad som händer när hela England – inte bara de i Middlesbrough – fattar att efterträdaren Steve McClaren är en komplett nolla.

För det andra vill jag gärna se uppsynen på Drevet om Svennis leder England till VM-guld.

Ursäkta den morbida bild jag tecknar, men jag kan föreställa mig Mr Bison, Laptop, Schakalen, Skelettet, Howard på The Sun, Babyface och framför allt Jeff Powell

på Daily Mail stå och håll varandra i händerna på Tower Bridge och sen göra ett gemensamt hopp ner i Themsen.

De har varit så kompromisslösa i sina sågningar att de får svårt att försvara ett fortsatt liv som fotbollsexperter.

Själv får jag väl gå upp på klaffbron i Södertälje och ta mig en funderare, men mitt samvete är inte riktigt lika dåligt. Jag har lämnat utrymme för en avslutande Svennis-succé i Tyskland. Jag har haft den magkänslan ett tag och den finns kvar än.

Besegrar Portugal

Portugal på lördag...jag är övertygad om att England

vinner!

Kollegorna i Drevet begriper jag mig fortfarande

inte på. Det är ett fasligt gnäll om hur dåligt spelet

fungerar och hur konstigt Svennis formerar laget, men England är i kvartsfinal och kommer säkert att växa med uppgiften.

Det är som Owen Hargreaves sa i går:

– Jag såg Elfenbenskusten mot Argentina i början av VM och blev otroligt imponerad av afrikanerna. Jag tänkte: vilken fantastisk, vacker fotboll. Men de är utslagna och sitter hemma och tittar på tv nu medan vi, det utskällda England, spelar kvartsfinal. Så är det hela tiden i ett VM, de som spelar snyggt belönas inte alltid. Det är resultaten som räknas.

Landslagskompisen Rio Ferdinand sa senare samma sak:

– Om vi vinner resterande tre matcher med 1-0 så struntar jag i om ni nte gillar spelet. Då har vi vunnit VM, och det var därför vi kom hit.

Visst: Ghana är utslaget, Spanien är utslaget, ett Tjeckien som öppnade som världsmästare är borta, ett imponerande Australien är väck...men England är kvar.

Hursa?

Om jag håller tummarna för Svennis?

Bajsar björnar i skogen?

Läs också:

Peter Wennman