Favoriten att ta över landslaget

FOTBOLL

Doldisen tippas ta över efter Lasse Lagerbäck

Här är doldisen som är favorit att ta över efter Lars Lagerbäck i framtiden.

U21-kaptenen Jörgen Lennartsson, 41, ger bara 4,0 gånger pengarna hos Unibet.

Han själv påstår att han inte ens tänkt tanken.

Och hyllar Sveriges insats i VM.

- Fantastisk resultatmässigt, säger han.

Foto: Favorit Förbundskaptenen för U21-landslaget Jörgen Lennartsson är favorit att ta över efter Lars Lagerbäck i framtiden.

Jörgen Lennartsson är inne på sin andra säsong som förbundskapten för U21-landslaget, en post han delar med Tommy Söderberg. Dessutom ansvarar han för juniorlandslaget.

Lika system

I U21 är samlingarna, träningarna och spelsystemet väldigt likt A-landslagets. Allt för att minska klivet för spelarna. Det är lätt att göra samma koppling till förbundskaptenerna.

- Det hände ju med Tommy, men jag har inte reflekterat över det, det här är ett kanonjobb som jag kommer att fortsätta med länge, säger Lennartsson.

Han har arbetat heltid som fotbollstränare sedan 1990, men hans enda erfarenhet av att vara huvudtränare på hög klubblagsnivå är tre år i Häcken. Ett jobb han lämnade efter uppflyttningen 2004.

"Klart godkänd"

I retoriken påminner han redan om en förbundskapten:

Lennartsson beskriver Sveriges insats i VM som "klart godkänd". Andra halvlek mot England var "en fantastisk insats". Han kritiserar också bevakningen av landslagets sorti ur VM.

- Det har varit lite perspektivlöst på en del håll. Väldigt mycket av det negativa lyfts fram och väldigt mycket av det positiva det bara åker i väg. Det är lite synd.

Fanns det något du känner hade kunnat bli bättre?

- Det är väl så i alla matcher, att det finns någonting som hade kunnat bli bättre.

Vad säger du om insatsen mot Trinidad & Tobago?

- Ja, nej, nu vill jag se fotbollen på tv. Jag ska se på Brasilien nu.

Kan jag ringa senare?

- Det finns väl inte så mycket mer att säga. Jag tycker Sveriges prestation resultatmässigt var fantastiskt bra och spelet var bra också, bortsett från en dålig start mot Tyskland.

Fakta

Läs också:

Petter Maaherra