Tackar för sig - vid långzidane?

FOTBOLL

Missar nästa match - nu kan hans karriär redan vara över...

Zinedine Zidanes karriär kan vara över - tidigare än han trodde.

Ett gult kort i gårdagens match kan bli det sista den franska stjärnan får med sig från VM.

Ett gult kort - och ett misslyckande mot Korea.

Långt ifrån ett värdigt avslut för kaptenen.

Foto: Vad har jag gjort? Zinedine Zidane fick gult kort mot Sydkorea - hans andra i turneringen. Därmed är den franske kaptenen avstängd mot Togo. En match som kan vara Frankrikes sista i VM - och Zidanes sista i karriären.

Zinedine Zidane kan mycket väl ha varit den största franska besvikelsen på plan i går. Lagkaptenen var slö och oinspirerad och av bolltrollandet som gjort honom till en av världens bästa fotbollsspelare syntes inte ett spår. Därför var det gula kortet egentligen bara en förlängning av en synnerligen oinspirerad prestation.

Men det kan bli ödesdigert.

Två gula kort på två matcher innebär att Zidane är avstängd kommande match mot Togo. Förlorar Frankrike det mötet är de utslagna ur VM. Och Zidane har varit mycket tydlig med att VM är det sista han gör som fotbollsspelare.

Bara guld som gäller

Han har också varit tydlig med att det bara är guld som räknas efter två, för fransk del, misslyckade VM. Nu kan det istället bli respass redan efter gruppspelet. Både för Frankrike och för dess ärade lagkapten.

Synnerligen snöpligt eftersom det började så bra. Fransmännen öppnade i ett rasande tempo och efter bara åtta minuter bestämde sig Thierry Henry för att Frankrikes åtta år långa måltorka skulle få ett slut.

Det såg så enkelt ut.

I friläge placerade han bollen till vänster om Lee Woon-Jae och hela matchen var plötsligt klockrent fransk.

Men sedan hände något. Frankrike tappade tempo, blev stillastående och trots sitt enorma bollinnehav var avsluten långt borta. Förutom Patrick Vieras hörnnick, som mycket väl kan ha varit över mållinjen, verkade Frankrike ha kontroll och vara nöjda.

Men med tio kvar kickade Korea igång sin lagmaskin. I 82 minuten blev Cho Jae-Jin matchvinnare och hela det franska laget förlorare.

Nu måste de vinna. Inga ursäkter lär godtas.

AnnaMaria Jansson