Äntligen kom segerv raulet

FOTBOLL

Hårt kritiserade Raul klev fram och visade vägen till åttondelen

Spanskt underläge med 0–1 mot nederlagstippade Tunisien.

Då klev Raul fram och tystade tvivlarna.

Foto: Vi är vidare!!! Spanien låg länge under mot Tunisien i går, men då klev Raul fram.

Efter en sensationell matchstart med underläge redan i åttonde minuten var Spanien ett sargat lag i halvtidsvilan. Tunisiens offensiv hade tagit spanjorerna på sängen och minnen om tidigare mästerskapsnederlag tycktes tynga den spanska publiken i Stuttgart. Det var då den forne skyttekungen Raul, inbytt i halvtid, klev fram och visade var skåpet ska stå.

– Mitt mål var viktigt. Det lugnade ner oss och det säger mycket om hur vi kämpade oss tillbaka i matchen, sa Raúl till TT efter matchen.

”Vi var bättre”

Efter en fin offensiv där målvakten lämnade retur på ett skott av Cesc Fabregas höll sig Raul framme och slog in bollen bakom Tunisiens chanslöse målvakt.

Förutom ett mål precis innan VM har den spanske stjärnan haft en lång och ansträngande måltorka i landslaget och varit ifrågasatt även i sitt klubblag.

–?Efter kvitteringsmålet började vi spela bra och möjligheter öppnades. Vi visade att vi var det bättre laget, sa Raul till Marca.

Det förlösande målet fick effekt på Spaniens fortsatta spel. 2–1 satte Fernando Torres säkert på en djupledsboll från Fabregas och också slutresultatet 3–1 fixade Torres, den här gången på straff. Den unge Atletico Madrid-stjärnan, även kallad ”El niño”, barnet, av spanjorerna gjorde en mycket bra match och är hoppfull inför fortsättningen.

–?Så länge anfallarna fortsätter att göra mål kommer vi att göra framsteg i turneringen, sa Torres efter matchen.

Spanien är klart för åttondelsfinal där motståndet avgörs i grupp G på fredag.

Johanna Frändén