Hjältarna firade på Brolins krog i natt

FOTBOLL

Här firar Sveriges VM- kvalhjältar med champagne.

Alla var där – utom Zlatan.

– Vi är rätt trötta, men glada över segern. Det är stort, sa Teddy Lucic till Sportbladet i natt.

Foto: ”Freddie” och ”Chippen”.

Först åt spelarna en segermiddag på Park Hotel i Stockholm.

– Alla var med, utom Zlatan. Han drog direkt. Det var något med knät, en säkerhetsåtgärd. Det ska kontrolleras, säger Teddy Lucic, när Sportbladet träffade honom i natt.

Innekrogar

Zlatan flögs direkt efter matchen till Italien, med Juventus flygplan. Det lyfte strax efter klockan elva i går kväll från Arlanda.

För de andra blev det en helfestsnatt på innekrogar i city. Strax före klockan ett i natt anlände Henke Larsson, i sällskap med Martin Dahlin till Café Opera. De eskorterades direkt till vip- hyllan.

Lite senare gjorde Fredrik Ljungberg diskret entré, tillsammans med Chippen, Östlund, Mellberg, Elmander.

– Ljungberg hade en kanonkväll. Han minglade omkring på klubben och pratade med alla som kom fram, berättar en av de övriga gästerna.

Fotbollsprofiler

Spelarna drack drinkar och beställde in exklusiv champagne. Tillsammans med landslagsspelarna på Café Opera minglade även fotbollsprofilerna Tomas Ravelli Och Glenn Hysen.

Resten av spelarna valde att festa på på Tomas Brolins pastahak Undici, på Stureplan. Teddy Lucic var en av dem.

Han berättar att spelarna var trötta, men glada.

Hur är stämningen?

– Det är bra. Alla är jätteglada, det kanske inte syns, för att vi är ganska trötta. Klart att det är stort! Men det har vi nog inte fattat än. Det kommer vi att förstå först imorgon, säger Teddy Lucic.

– Nu ska vi festa, vi är ett mindre gäng här på Undici och vi ska ta det lugnt. Vi måste fokusera på nästa match, säger han.

Mira Micic, Daniel Nyhlén