Lennart Johansson på semester – med Blatter

FOTBOLL

Pamparna gräver ned stridsyxan

WIEN

I sju år har de bråkat.

Nu har Uefapresidenten Lennart Johansson och Fifapresidenten Sepp Blatter grävt ner stridsyxan.

Sportbladet kan avslöja att Blatter inbjudit Johansson och hans fru Lola till en semesterort i Schweiz över helgen.

Foto: vänner Stridsyxan nedgrävd efter sju år. Nu bjuder Sepp Blatter Lennart Johansson med fru på semester.

Nyheten kan verka banal men med tanke på hur många hårda ord som yttrats mellan de båda fotbollspamparna senaste sju åren är det faktiskt ganska uppseendeväckande att de nu ska fira semester tillsammans.

– De var ju konkurrenter tidigare men nu har de försonats och grävt ner stridsyxan, berättar Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

Bjöds in av kroater

Lennart Johansson blev nyligen inbjuden av det kroatiska fotbollförbundet att se matchen Kroatien–Sverige. Kroatien ansöker om EM 2012 och enligt uppgifter till Sportbladet vill Kroatien visa att kravallerna i samband med Maltamatchen var en engångsföreteelse. Lennart har dock tackat nej till inbjudan eftersom matchen krockar med hans semester.

– I samband med Lennarts och hans hustrus 75-års dag inbjöd president Blatter dem till en semesterort där de ska vistas under ett antal dagar. Tiden var bestämd 5 november 2004, meddelar Johanssons sekreterare Mija Lindberg.

Semesterorten ligger i Schweiz och Lars-Åke Lagrell tror att de får en trevlig semester.

– Även om de kanske aldrig blir bästa kompisar, tillägger Lagrell med ett litet skratt.

Bitter Blatter-strid

1998 kämpade Uefa-president Johansson och Sepp Blatter om posten som ordförande i internationella fotbollförbundet Fifa.

Blatter vann men omgående dök det upp misstankar om att han mutat sig till segern. Lennart Johansson ska ha hört att Blatter delat ut brev med 50 000 dollar,

motsvarande 400 000 kronor, till vissa röstande.

– När man får höra sådana saker blir man inte oberörd. Det är klart att man undrar för sig själv, hur mycket och hur många, sa Johansson.

Sedan dess har de delat ut ett antal kängor till varandra men nu är stridsyxan alltså nedgrävd och gemensam semester i vackra Schweiz väntar.