”Zlatan kan inte spela”

FOTBOLL

Person med insyn i Juventus läkarstab säker: ”Ibra” behöver fem dagars vila

1 av 2 | Foto: tvingas vila Enligt en person med goda kontakter i Juventus medicinska stab hinner Zlatan Ibrahimovic inte bli spelklar till VM-kvalmatchen mot Kroatien på lördag.

TURIN/WIEN/STOCKHOLM

Osäkerheten kring Zlatan Ibrahimovic är stor.

Spelar, spelar inte?

Sent i tisdags kväll kom dock uppgifter från Juventus att Zlatan missar Kroatienmatchen.

- Han behöver minst fem dagars vila, säger Sportbladets källa.

Källan har goda kontakter i Juventus medicinska stab.

- Zlatan behöver minst fem dagars vila och sedan en försiktig återgång till träning och spel, säger han.

Zlatan har fortfarande ont, han haltar och knät är svullet.

Enligt Juve-källan tror experten, professor Carlo Faletti som undersökt Zlatan, inte att Zlatan kan spela. Han och Juventus läkare Riccardo Agricola är framför allt rädda att Zlatan kan bli sämre igen.

- Allt kan hända men som prognosen ser ut nu är det inte realistiskt att tro att "Ibra" kan hoppa in direkt på lördag i en så tuff match, säger källan.

Däremot lever hoppet för Islandsmatchen på onsdag.

Åker på fredag

Under torsdagen alternativt fredagen ska Zlatan undersökas en sista gång av Juventus läkarteam, därefter fattas definitivt beslut när Zlatan ansluter till den svenska landslagstruppen.

Sverige lämnar uppladdningslägret i Wien och reser till Zagreb på fredagen. Landslagsledningen hoppas att Zlatan kan ansluta till truppen redan under torsdagen.

Under onsdagskvällen publicerade Juventus en officiell skaderapport på sin hemsida.

TT skriver: ”Zlatan får gärna åka till Wien, men måste träna enligt ett specialprogram han fått med sig från Juventus medicinska team. En rapport över skadans art har också skickats till landslagsläkaren Magnus Forssblad.

Juventus bedömning efter onsdagens läkarundersökning i Turin är att Zlatans skadade vänsterknä inte tillåter spel på lördag. Enligt hemsidan är knäet fortfarande svullet och Zlatan känner smärtor.”

- Zlatan var positiv efter (tisdags)morgonens pass. Han har käkat vanliga, inflammationsdämpande tabletter plus att han har fått behandling. Svullnaden har gått ner. Det ser positivt ut, fast han har lite ont när han går, säger Forsblad.

Lars Lagerbäck har tidigare deklarerat att dörren för spel hålls öppen så länge det bara går.

- Men vi måste se honom i någon form av test där vi ser att han är okej. Vi tar beslut när vi vet om det finns en realistisk chans att han kan spela. Jag skulle gissa att vi tar det beslutet senast fredag kväll (dagen före match) som vi brukar göra, säger Lagerbäck.

Jennifer Wegerup, Robert Laul, Anders Burström