Spelarna: Vi måste vara mer självkritiska

FOTBOLL

DORTMUND

"Vi gjorde en riktigt bra match - men inga mål".

Så beskriver förbundskapten Lasse Lagerbäck 0-0 mot Trinidad och Tobago.

- Man måste vara mer självkritisk än så, säger Marcus Allbäck.

- Spelar man 0-0 i en VM-premiär kan man inte gå ut och säga att man gör en bra match, säger Kim Källström.

Foto: Kim Källström håller inte med Lagerbäck om att de spelade bra i går.

På presskonferensen efter 0-0 mot det på papperet betydligt svagare Trinidad och Tobago gjorde förbundskapten Lars Lagerbäck följande analys:

- Vi gjorde en riktigt bra match. Vi spelade med tålamod, kontrollerade matchen defensivt helt och hållet. Det var här en dag när vi inte gjorde mål helt enkelt och deras målvakt, Shaka Hislop, gjorde några riktigt bra räddningar.

I det svenska fotbollslandslaget brukar alla vara överens om det mesta - i alla fall utåt - men i går gick åsikterna kraftigt i sär. Flera av spelarna håller inte alls med sin förbundskapten.

Gör ni en bra match, bara det att målen saknas? Är det så man ska se på det?

- Spelar man 0-0 i en VM-premiär kan man inte gå ut och säga att man gör en bra match. Ska man göra en bra match bör man ju vinna den i alla fall. Samtidigt är det ingen katastrof. Vi saknar målen, precis som du säger, säger Kim Källström.

Lätt att försvara

Marcus Allbäck på samma fråga:

- Man måste vara mer självkritisk än så. Vi får inte igång det tempo på bollen som vi vill. Vi får inte heller igång löpningarna. Det gör att det blir tacksamt för dem att försvara sig, säger Allbäck och tillägger:

- Vi kom heller inte runt på kanterna som vi ville. Vi hade velat komma till väldigt många fler inlägg.

Även Fredrik Ljungberg gick på tvären med Lasse Lagerbäck.

Långa bollar

- Trinidad var väldigt defensiva och då är det viktigt att man spelar bollen snabbt och har tålamod, det hade vi inte i första halvlek. Där var vi definitivt för stereotypa. Det blev ganska många långa bollar på deras 202 centimeter långa mittback, säger Ljungberg som dock menar att det blev bättre i andra halvlek.

- Vi snackade i paus om att försöka spela mer via mittfältet och att få Trinidad att arbeta i stället för att bara stå och vänta. Det gjorde vi i andra halvlek och skapade väldigt många chanser, tyvärr fick vi inte in bollen, säger Fredrik Ljungberg.

Robert Laul