Sveriges VM-motståndares tunga genrep

Foto: Tony Gutierrez / TT / NTB Scanpix
Néstor Araujo fick utgå redan efter en kvart.
FOTBOLL

Sveriges VM-motståndare Mexiko spelade under natten genrep mot Kroatien.

Det hela utvecklade sig till en mardröm för Mexiko med förlust och tre tunga skador.

– Ett enormt bakslag, säger förbundskaptenen Juan Carlos Osorio till Goal.

Sverige har inte haft någon speciellt lyckad samling inför det stundande VM-slutspelet i Ryssland med förluster mot Chile och Rumänien. Men frågan är om inte samlingen varit värre för Sveriges VM-motståndare Mexiko.

Mexiko spelade under natten VM-genrep mot Kroatien i Texas. Förutom att Ivan Rakitic gjort matchens enda mål på straff i Kroatiens 0–1-seger, så drabbades Mexiko av ytterligare tunga bakslag. Hela tre av Juan Carlos Osorios mannar tvingades bryta matchen på grund av skada.

Fick bryta efter en kvart

Först fick mittbacken Nestor Araujo, med 26 landslagsmatcher på meritlistan, bryta matchen redan efter en kvart med en allvarlig knäskada. Araujo fick föras direkt till sjukhus och nu kan hans VM-deltagande vara i fara.

En olycka kommer sällan ensam. Både Carlos Salcedo, till vardags i Eintracht Frankfurt, och Diego Reyes fick lämna matchen skadade. Salcedo uppges ha brutit nyckelbenet och riskerar nu att bli borta i flera veckor.

”Ett enormt bakslag”

Tungt genrep för Mexiko alltså och det var en minst sagt bedrövad förbundskapten efter matchen.

– Ett enormt bakslag. Det är två skador som just nu är väldigt allvarliga med risk att bli ännu värre. Jag kan smälta resultatet men skadorna gör mig väldigt orolig och väldigt olycklig, säger Osorio till Goal.

Mexiko inleder VM-slutspelet mot Tyskland den 18 juni. Sverige och Mexiko möts i Jekaterinburg den 27 juni.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30