Ahlerup agerar – efter hot mot familjen

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Mikael Ahlerup
FOTBOLL

En familjemedlem till Mikael Ahlerup, tidigare vd i AIK, ska ha blivit hotad via brev.

Nu har Ahlerup lämnat över ärendet till polisen.

Jag vill påpeka fegheten och omdömeslösheten i att blanda in min familj”, skriver han i ett uttalande på twitter.

Mikael Ahlerup fick sparken som vd i AIK i november.

Samtidigt rapporterades det om hot och trakasserier mot anställda inom klubben, något som AIK valde att polisanmäla. Ahlerup har själv vittnat om problemen under sin tid i klubben. Under en avskedsmiddag för Alherup i december dök det bland annat upp en oinbjuden gäst med kopplingar till de grupper som varit starkt kritiska till vd:n.

”Har försökt hålla familjen borta”

Nej tack till den representant för de 'mörka och dåliga krafter' runt AIK som oanmäld i en privat bokad del av restaurangen dök upp i 10 sekunder för att markera sin och sina 'kamraters' närvaro och visa 'att de har koll på alla'. AIK:s problem blev tydligare än någonsin i kväll", skrev Ahlerup på Facebook.

Nu kommer nya dystra rubriker.

I ett uttalande publicerat på twitter berättar Mikael Ahlerup, numera vd i Dalkurd, att en av hans familjemedlemmar har tagit emot ett hotbrev, som han själv tagit del av.

Jag har försökt hålla familjen borta från dessa ”otrevligheter” men det var tydligen inte Er inställning. Jag har tidigare fått en antydan om att detta kan ske men det är första gången det sker i praktiken”, skriver Ahlerup.

Ahlerup, som presenterades av Dalkurd i januari, meddelar att han har lämnat in brevet till polisen för ”vidare utredning”.

Jag vill påpeka fegheten och omdömeslöshet i att blanda in min familj”, skriver han.

”Väldigt allvarligt”

Fotbollskanalen har varit i kontakt med kriminalkommissarie Fredrik Gårdare. Han leder polisens aktionsgrupp mot organiserad brottslighet inom idrotten och bekräftar att han tagit emot ärendet.

– Det är en väldigt allvarlig händelse och det prioriteras hos oss. Det är högt prioriterat för när familjemedlemmar drabbas så betraktar vi det som ett fall av grovt otillåten påverkan och det är utomstående personer som är drabbade. Det är ett fall som får högsta prioritet hos oss, säger Gårdare till sajten.

I övrigt vill han inte ge några kommentarer om utredningen.

– Jag lämnar ingen information alls och det hänger på att det är ett högt prioriterat ärende där vi av utredningstaktiska skäl inte vill lämna ut någon information. Men vi vill heller inte lämna ut någon information med hänsyn till den drabbade familjen.

Sportbladet har sökt Mikael Ahlerup.

ARTIKELN HANDLAR OM