Zlatan: ”Är superglad för deras skull”

Efter piken mot Blågult: ”Vill bara att det ska gå bra för dem”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic sa att det inte var någon bragd av Blågult att gå till VM.

Nu hyllar han lagets framgångar.

– Jag är bara superpositiv och glad för dem, säger anfallaren till ESPN.

Efter succédebuten i Los Angeles Galaxy är Zlatan Ibrahimovics vara eller icke vara i landslaget hetare än på länge.

Anfallaren avgjorde derbyt mot LA FC med två mål och hyllades stort över hela världen.

På presskonferensen inför matchen fick han nya frågor om Blågult och 36-åringen skickade då en hård passning till landslaget och förbundskapten Janne Andersson.

”Har inte börjat än”

– Han borde fokusera på laget och inte på mig. Förlorar du två matcher ska du inte fokusera på mig, även om du får frågan om mig, sa Zlatan, och fortsatte:

– Han har lyckats ta laget till VM. De säger att det är en bragd, för mig är det en bragd om du vinner VM. Det har inte börjat än. I mitt huvud är det en självklarhet att gå till VM. Det är nu det börjar. Det du har haft hittills är bara uppvärmning, det är ingen bragd. Där har du vad det handlar om.

Men helt iskall är anfallaren inte.

I en intervju med ESPN berättar ”Ibra” att han gläds åt landslagets framgångar.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Var gladast av alla”

– Alla vill spela VM. Det var en stor succé när de slog ut Italien, jag var superglad för deras skull, för det har varit mycket snack om att jag inte är med längre och vad som kommer hända. När de lyckades ta sig vidare var jag gladast av alla. Man vill ju se sitt land spela på den största scenen i världen, vilket VM är, säger Zlatan.

Han fortsätter:

– Man vill bara att det ska gå bra för dem. Det är landslaget jag representerat och jag vill att de andra spelarna ska ta det vidare och göra något ännu bättre. Jag är bara superpositiv och glad för dem.

Men 36-åringen vill inte spekulera i sitt eventuella deltagande i VM i Ryssland i sommar.

”Är inte där än”

– Just nu vill jag bara spela fotboll. Jag vill bara känna mig bra och spela. Jag spelade 20 minuter senast och nu har jag tränat på. Jag vill anpassa mig här, känna mig bekväm och göra det jag är bra på, jag vill känna mig fri i mitt spel. Så att tänka på landslaget är ett senare steg, men jag tror inte att vi är där än. Allt handlar om hur jag känner mig och vad jag vill, säger Zlatan.

Nästa match spelar LA Galaxy natten till måndag svensk tid, 03.00 mot Kansas.