Godkänd debut av Ronnie Hellströms son

FOTBOLL

STOCKHOLM

Han har hela säsongen stått i skuggan av Lasse Eriksson.

När Erland Hellström fick göra debut var det i en bassäng, som i vanliga fall heter Söderstadion.

- Men det blev en godkänd allsvensk debut, sade Hammarbymålvakten efter 2-2 (1-2) mot Häcken i matchen som höll på att regna bort.

När Lasse Eriksson knappt kunde resa sig ur sängen på grund av ryggont, fick Erland Hellström i stället springa in på Söderstadion.

Med ett namn som förpliktigar, pappa är inte helt obekante målvakten Ronnie Hellström, hade 20-åringen ögonen på sig och förutsättningarna emot sig.

- Vid uppvärmningen tyckte jag inte det var så farligt, sedan skulle vi byta sida och då fick jag en liten chock. Det var mycket värre vid den andra sidan.

Regnet som föll före och under matchen, förvandlade Söderstadion till Söderbassängen.

Den regnvåta planen bjöd på ett hasardspel med tre poäng i potten.

Halkade

Spelare halkade, spelare ramlade och passningar stannade i det som skulle kunna kallas vattengravar.

- Vi trivs när det är blött men det här var extremt. Man kan bedöma det sportsliga, men det blev ju mycket målchanser och en rolig match att se på, sade Häckens tränare Torbjörn Nilsson.

Han fick se sitt lag ta ledningen två gånger - men till slut nöja sig med en poäng.

På ett skott i straffområdet gjorde Kim Källström redan efter fem minuters spel sitt sjunde mål för säsongen och 1-0 till Häcken.

Hammarby-kvitteringen kom efter en frispark från vänsterkanten av Christer Fursth som nickskarvades fram till Mikael Andersson. Fri framför målvakten Joakim Olsson gjorde han inga misstag utan 1-1.

Jonas Henriksson gav Häcken återigen ledningen genom att runda Hellström och rulla in 2-1 strax före halvtid.

Målet som räddade kvar Hammarby i serieledning kom i 74:e minuten av backen Johan Andersson. Han nådde högst med huvudet efter ett inlägg av Trym Bergman.

Godkänd

- Oavgjort var ett ganska rättvist resultat. Men vi måste vara bättre om vi ska leda allsvenskan, framför allt speltekniskt, sade Hammarbys tränare Sören Cratz.

Spelarberömmet sparade han till framtida matcher.

Förutom då till Erland Hellström.

- Han får godkänt, att debutera på det här underlaget är inte så roligt, Dessutom får han en jättejobbigt situation där han måste vittja nätet redan efter fem minuter, sade Cratz.

Godkänt är också det ordet 20-åringen själv använde som betyg på sin insats.

- Målen är väl inte så mycket att göra åt, 2-1-målet var han ju helt fri med mig. Men det var klart kul att få göra debut här på Söderstadion inför allt folk, det är ju viss skillnad mot vad man tidigare varit med om.

Tobias Österberg/TT