Äntligen Malmö - seger i Älvsjö

FOTBOLL

Årets målsättningar på väg att infrias

Malmö hade två mål inför årets säsong.

Att släppa in färre mål.

Att bli bättre än tvåa.

Efter halva damallsvenskan leder de serien - och har släppt in två mål.

Malmös fotbollstjejer har allsvenskans bästa försvar. På elva matcher har de bara släppt in två mål, sex färre än de regerande mästarinnorna från Umeå.

- Det är oerhört viktigt att vi släppt in minst mål, nu har vi en stor chans att stå överst på prispallen. Vi har inte den riktiga måltjuven som Hanna Ljungberg eller Victoria Svensson, men vi har en massa andra tjejer, säger tränaren Lena Videkull.

I går besegrade hennes tjejer Älvsjö i Stockholm (2-0) utan att Victoria Svensson, som gjort 15 mål i år, hade en enda riktig målchans. Malmö tog ledningen efter 22 minuter av den första halvleken sedan Christina Papp fått en djupledspassning och sprungit sig fri. I den andra halvleken utökade skånskorna ledningen till 2-0 genom Therese Norgren, efter ett fint förarbete av Therese Sjögran.

För första gången på fem år besegrade Malmö Älvsjö i Stockholm.

- Jag hade en förhoppning att vi skulle ta poäng, men inte att vi skulle vinna. Egentligen kan vi inte göra det bättre än det vi gjort hittills, det skulle vara den oavgjorda matchen mot Bälinge.

Pratar inte om guld

Malmö är obesegrade och leder allsvenskan med en poäng före Umeå när serien nu gör uppehåll till den 4 augusti. Då vänder serien och den 1 september möter Malmö Umeå på bortaplan.

- Det blir tufft, mycket hänger på den matchen, säger Lena Videkull.

- Men det gäller att plocka bort Umeå och vara oerhört fokuserade på matcherna där före. Man glider lätt in i den fällan. Vi vill inte prata om SM-guld.

Det lär hon snart få göra oavsett om hon vill eller inte - i alla fall om tjejerna fortsätter på samma sätt som hittills.

Två insläppta mål på elva matcher.

Malmös insläppta mål 2002

Anna Carlsson