”Utgår ifrån att det inte är sant”

Mourinho om Zlatan till MLS

avSimon Sjöstrand

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix

Zlatan Ibrahimovic, 36, påstås vara nära en flytt till Los Angeles Galaxy.

Nu slår José Mourinho tillbaka uppgifterna.

– Jag utgår ifrån att det inte är sant, säger United-tränaren enligt Manchester Evening News.

Zlatan Ibrahimovic, 36, ryktas vara på väg bort från Manchester United.

Tidigare i veckan kom franska L’Equipe med uppgifter om att anfallsstjärnan redan har skrivit på för Los Angeles Galaxy och agenten Mino Raiola har sagt att svensken ”får lämna om han vill”.

– Han har inte sagt något till mig, men om Zlatan vill lämna klubben i framtiden ska vi göra det möjligt för honom, inte göra hans liv svårt, sa United-tränaren José Mourinho i måndags.

På lördagen tar United emot Huddersfield i Premier League.

”Skulle vara den första att veta”

Under fredagens presskonferens inför matchen fick Mourinho nya frågor om ”Ibras” framtid i klubben – och slog tillbaka uppgifterna om en flytt.

– Han har inte sagt någonting till mig. Inte över huvud taget, ingen åsikt, ingen kommentar, ingenting, så jag utgår ifrån att inget är sant. Skulle det vara sant så skulle jag vara den första som fick veta, säger Mourinho enligt Manchester Evening News.

Han fortsätter:

– Jag pratar inte med spelare om vad som står i tidningarna. Jag ser Zlatan varje dag. Jag jobbar inte direkt med honom, men i dag stod jag till exempel och studerade hans arbete.

”Ibra” gjorde comeback efter korsbandsskadan i november, men fick ett bakslag i december och rehabiliterar nu för att komma tillbaka.

Precis som Eric Bailly.

– De tränar på planen, men inte med resten av laget så de är inte särskilt nära en comeback. Jag skulle tro att de är tillbaka i slutet av månaden, säger José Mourinho.

United–Huddersfield börjar 16.00 i morgon lördag.