Plusbetyg och matchfakta

FOTBOLL

Sveriges landslag får över lag väl godkänt för insatsen i 4-1-segern mot Thailand.

1. Andreas Isaksson Inte en skymt av matchovana, var i stället hur säker som helst med både fötter och händer. Chanslös på Thailands reducering, och vid 1–0 gjorde han en kanonräddning på ett skott från 20 meter.

5. Fredric Lundqvist

Inledde i rasande tempo, med flera fina ruscher och inlägg. Löpstark och ett intressant ytterbacks-alternativ även för landslaget. Inte lika framträdande i andra halvlek, men säker genom hela matchen.

6. Daniel Majstorovic

Att defensiven var fläckfri ska man kanske inte dra för stora växlar på, Thailand är ingen världsnation – men Daniel var superb även spelmässigt. Perfekta, distinkta uppspel och ett mål.

4. Tommy Jönsson

Rutinerad och säker i positionsspelet och luftspelet. Tog inte lika stort spelmässigt ansvar som Majstorovic, men låg alltid rätt och gjorde sitt jobb helt utan anmärkningar. Sattes sällan på riktiga prov.

3. Mikael Dorsin

Klasskillnad mot senast, efter en vecka med bollträning var den gamle Dorsin tillbaka. Snabb och brytsäker i defensiven, och sugen på att följa med upp och överlappa. Kom fram till lite för få inlägg.

23. Markus Johannesson

Såg mycket mer bekväm ut än senast, med högre bolltempo och säkrare passningar. Fick igång det svenska passningsspelet bra i första halvlek, ofta i samarbete med Majstorovic.

15. Alexander Farnerud

Glänste återigen med sin nästan otäcka talang, och gjorde ett internationellt mål på ett kanonskott från 30 meter. Var för ojämn i matchen, gav bort för mycket boll, men allt lossnade efter målet.

19. Mikael Nilsson

Inte alls lika delaktig i spelet som man hade hoppats, fick arbeta mer som bollvinnare centralt och kom bort långa stunder. Skötte sitt och arbetade hårt, men hade behövt fler bollkontakter för högre betyg.

13. Kennedy Bakircioglü

Kom bra in i matchen redan från början, spelade enkelt och skapade sig utrymme för sin fina högerfot. Kennedy slog inlägget som gav Sveriges första mål och hörnan som gav det sista målet.

18. Andreas Johansson

Gick djupt ner i planen för att få utrymme för djupledslöpningar. Blev horribelt nedgjord när han just skulle göra 1–0 i första halvlek, men fick inte ens straff. Perfekt förspel till Elmanders 2–0-mål.

14. Johan Elmander

Med klar marginal den svensk som imponerat mest i Thailand. Verkar orka hur mycket som helst och har ett löpsteg som gör honom till ett hot mot alla försvar, inte bara de som lika snälla som Thailands.

Snittplus: 2,63

Avbytare: 9. Martin Ulander (76), 17. Stefan Ishizaki (76), 10. Mattias Lindström (80), 2. Christoffer Andersson, 7. David Marek, 8. Per Nilsson, 12. Eddie Gustafsson (mv), 16. Tobias Grahn, 20. Niklas Skoog, 21. Johan Wiland (mv), 22. Christian Wilhelmsson

Plusjury: Simon Bank

Thailand Sverige 1 4 (0 0)