Sämre än Åkeby

FOTBOLL

Nilsson: ”Det handlar om självförtroende”

1 av 3 | Foto: KOM IGEN NU GUBBAR Många ansåg att Sören Åkeby var en av klubbens sämsta tränare någonsin. Men faktum är att MFF:s nuvarande tränare Roland Nilsson hittills har ett sämre facit än vad Sören Åkeby hade.

MALMÖ. När Sören Åkeby lämnade Malmö FF 2007 ansågs han vara en av klubbens mest misslyckade tränare genom tiderna.

Hans efterträdare Roland Nilsson är resultatmässigt ännu sämre.

– Jag tycker att vi är ett mycket stabilare lag i dag än när jag tog över, säger Nilsson till Sportbladet.

När Malmö FF i kväll springer in på Örjans vall för att möta Halmstads BK är det för att försöka vinna sin andra match sedan 16 april.

På över tre månader har Roland Nilssons lag mäktat med att vinna en ynka match på 13 försök.

– Som jag sagt tidigare tycker jag inte att man kan begära att ett lag ska skapa fler klara målchanser än vi gjort. Det handlar om att vi måste göra mål på våra chanser, säger Roland Nilsson.

Nilsson positiv

Efter en succéavslutning 2008 – då nuvarande PSV Eindhoven-spelaren Ola Toivonen ledde MFF till fem segrar och en oavgjord på seriens avslutande sex matcher – har Nilsson i år bytt 4–1–3–2 till 4–2–3–1, och lagets målskytte har stagnerat totalt. Detta trots att stjärnforwarden Wilton

Figueiredo värvats för över tolv miljoner kronor.

Men Nilsson ser andra stora förbättringar med laget sedan han tog över inför säsongen 2008.

– Vi är mycket säkrare bakåt. Vi släpper inte in mål lika enkelt bakåt som vi gjorde i fjol och får inte de stora rasen. Vi har blivit defensivt mycket bättre, säger Nilsson.

Men vid en jämförelse med klubbens förre tränare, Sören Åkeby – som lämnade klubben efter två mediokra säsonger och utan att hans tredje optionsår förverkligades – så är Malmös resultat ännu sämre under Nilssons ledning.

Självförtroende

Laget tar under Nilsson färre poäng i snitt och laget släpper nu också in fler mål i snitt, trots att Nilsson är mest nöjd med defensiven.

– För oss handlar det i nuläget väldigt mycket om självförtroende. Får vi en vändning så kommer resultaten att komma, säger Nilsson.

Inför dagens match dras mittfältaren Robert Åhman Persson med skadebekymmer och är tveksam till spel.

Labinot Harbuzi ställs utanför truppen då han – efter att ha skrivet på för turkiska Genclerbirligi – anses ha svårt att fokusera på Malmö FF.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF