Svennis stoppas av Notts County

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-20

”Ägarna satte stopp för min idé”

Lars-Åke Lagrell och Sven-Göran Eriksson.

Sven-Göran Eriksson tvingas tacka nej till jobbet som svensk förbundskapten.

Det beskedet fick Lars-Åke Lagrell i dag.

– Svennis har nu meddelat att med tanke på det kontrakt han har med Notts County så har han ingen möjlighet att ta över landslaget, säger Lagrell till förbundets hemsida.

Turerna kring vem som tar över som förbundskapten för Sverige, där Svennis nämnts som förbundets huvudspår, tog en ny vändning på tisdagen.

Stannar i Notts County

Först hänvisade Nottingham Evening Post till uppgifter om att Sven-Göran Eriksson, 61, skulle ha kommit överens med Notts Countys ordförande Peter Trembling om att stanna i klubben.

I förmiddags sa Lars-Åke Lagrell till Sportbladet att han inte har fått något besked från Svennis men att de båda skulle talas vid i kväll.

Nu har han gjort det – och samtalet var negativt.

– Vi tog en kontakt med "Svennis" i förra veckan. Vi har haft en bra dialog, men han har nu meddelat att med tanke på det kontrakt han har med Notts County så har han ingen möjlighet att ta över landslaget nu, meddelar Lagrell på förbundets hemsida.

Backe och Lennartsson hetaste namnen

Enligt BBC ville "Svennis" kombinera jobbet som förbundskapten med att vara sportchef i Notts County. Något som den brittiska klubben satte stopp för.

Nu fortsätter jakten på Lars Lagerbäcks ersättare och Hans Backe i par med Jörgen Lennartsson, till vardags U21-förbundskapten, nämns nu som en tänkbar duo.

– Vi hade en handfull intressanta namn, nu har vi mindre än en handfull namn, säger Lagrell till Sportbladet.

Han säger också att Svennis tidigare sagt att han var ”väldigt intresserad” men att det inte är helt oväntat att han nu alltså tvingas tacka nej till jobbet.

– Att vara etta och tvingas tacka nej, det är inget ovanligt scenario.

Även Rosenborgs tränare Erik Hamrén har nämnts som en av favoriterna till att ta över efter Lars Lagerbäck.

Följ ämnen i artikeln