Herrlandslaget i fotboll

Efter avslöjandet: Hamrén ändrar sig

FOTBOLL

”Är han frisk är han välkommen”

Erik Hamrén petade Tobias Hysén i tron att anfallaren var skadad.

Men efter Sportbladets avslöjande att förbundskaptenen blivit felinformerad ändrar han sig nu.

– Är han frisk så är en så bra spelare självklart varmt välkommen att ansluta till truppen som åker till Oman, säger Hamrén i ett pressmeddelande.

Tobias Hysén blev mycket förvånad när han petades från truppen till januariturnén. När Sportbladet informerade honom om att anledningen var att Hamrén trodde att han 27-åringen var nyopererad blev förvåningen ännu större.

”Jag är tillgänglig”

– Det är väldigt underligt att han säger så. Någon operation har aldrig varit aktuell och de har aldrig varit inne i knäet. Jag har ingen aning om var han fått den informationen ifrån. Jag hade varit tillgänglig om jag blivit uttagen, sade Hysén på eftermiddagen.

Erik Hamrén har nu tagit del av de nya uppgifterna och valt att ändra sitt beslut. Tobias Hysén är välkommen till landskamperna om han är frisk.

”Framkommer ny information”

– Efter presskonferensen framkommer ny information, och att Tobias ska undersökas på nytt på tisdagen. Visar den undersökningen att han är tillräckligt frisk för att följa med svenska landslaget, så är en så bra spelare självklart varmt välkommen att ansluta till truppen som åker till Oman, säger Erik Hamrén.

I pressmeddelandet går även att läsa att ”Landslagsledningen hade fått information om att Hysén var skadad och behövde vila sex veckor från fotbollen”.

”Folk på semester”

Informationschefen Jonas Nystedt säger att ledningen varit i kontakt med IFK Göteborg om skadan men

att kommunikationen brustit någonstans.

– Nu runt jul åker folk på semester hit och dit så det kan vara lite kommunikationsmissar. Men det är klart att allsvenskans bäste spelare är välkommen om han är frisk.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll