Stahre: Det är här uppe vi vill vara

FOTBOLL

Tre poäng mot serieledarna och tätkänning. Nu har AIK tagit upp jakten på det första SM-guldet på elva år.

– Vi är redan väldigt bra och vi kommer bara att bli bättre och bättre, säger Bojan Djordjic.

Mikael Stahre.

Segern mot IFK Göteborg förde upp AIK på en tredjeplats i den allsvenska tabellen och är nu bara två poäng bakom serieledande Blåvitt när serien snart vänder. Lägg därtill värvningen av Dulee Johnson och AIK har seglat upp och skapat en kvintett av guldjagande lag tillsammans med Blåvitt, Elfsborg, Helsingborg och Kalmar.

– Vi är en outsider och det är vi glada för. Vi har inte vunnit SM-guld sedan 1998, det är en lång tid, säger Djordjic.

Så det börjar bli dags igen?

– Ja, absolut. Sen är vi framme i semifinal i cupen också. Vi har någonting riktigt bra på gång. Jag kan inte lova att vi tar någon titel men jag kan lova att vi ska bjuda på underhållande fotboll och att vi ska försöka och göra allt vi kan för att lyckas.

”Klart vi ska vara däruppe”

Vad han däremot kan lova är att AIK kommer att bli ännu bättre i höst.

– Vi har spelarna som kan göra det. Vi är redan väldigt bra och vi har kvalitén men vi kommer bara att bli bättre och bättre. Dulee har precis kommit till oss och vi ska spela ihop oss ännu mer.

Hur ser du på lagen i toppen?

– Blåvitt har tappat flera spelare och de kommer att tappa fler poäng. Elfsborg ser stabila ut men kan vi bara fortsätta så är det klart att vi ska vara med där uppe, säger Djordjic.

– Vi har två poäng upp till Göteborg och Elfsborg förlorade ju senast. Det känns bra just nu, alla kämpar på och vi har en bra känsla i truppen, säger Kenny Pavey.

AIK-tränaren Mikael Stahre är lite mer försiktig med guldsnacket.

– Alla segrar är viktiga men det är klart att vi närmar oss de som leder, så det är klart att det är bra. Det är här uppe vi vill vara. Att vinna mot Göteborg, som leder serien, det är ett bevis på att vi är ett bra lag.

ARTIKELN HANDLAR OM