”Vi behöver inte förstärka laget”

FOTBOLL

Blåvitt tveksamma till om Wernbloom och Söder behöver ersättas

Foto: Håkan Mild funderar om formen håller i sig för Blåvitt.

En stjärna har redan lämnat, en annan är på väg bort och den tredje är svårt skadad.

Trots omsättningen i truppen tror Blåvitts sportchef på guldjakt – utan några förstärkningar.

– Jag tycker vi har en så bra trupp så jag tror inte att vi behöver förstärka, säger han.

Under det allsvenska uppehållet har IFK Göteborg förlorat två av lagets bästa målskyttar i Pontus Wernbloom (proffs i AZ) och Robin Söder (korsbandsskadad).

Duon har gjort sju av Blåvitts 24 mål, alltså cirka 30 procent av målproduktionen, under våren.

”Det är ingen stor sak”

Dessutom riskerar klubben att förlora mittbacken Mattias Bjärsmyr som kan bli proffs i Panathinaikos vilken sekund som helst.

Trots turbulensen så tror sportchefen Håkan Mild att laget inte behöver förstärkas för att slåss om SM-guldet i höst.

– Skulle vi åka på skador så blir det tufft. Jag tycker vi har en så bra trupp så jag tror inte att vi behöver förstärka. Vi får se, det är klart att vi tittar lite men vi har ingen panik, säger han inför bortamatchen mot Halmstad i kväll.

Men det är ganska tunga förluster?

– Det är två väldigt bra spelare men vi har andra spelare som kan kliva in. Det här är ingen stor sak, vi vet att vi har bra spelare som kan ersätta.

Vad tittar ni efter?

– Vi tittar på allt men jag tycker att vi har det väldigt bra ställt på backsidan. De spelarna som vi tappat är ju två offensiva spelare, där är det väl mer akut i så fall, säger Mild.

Vill inte att utländska klubbar hör av sig

Inför kvällens matcher, de som gör den 13:e omgången komplett, leder Blåvitt serien och har tre poäng ned till jagande Elfsborg.

Kan ni vinna SM-guld utan att förstärka laget?

– Ja, jag tror absolut att vi kan vara med och slåss om ett SM-guld. Vi har bra spelare och sen måste ju bollarna studsa rätt väg.

Så det är inte fördel Elfsborg?

– Nej, det vet jag inte. De har så klart också spelare som är väldigt intresserade att komma i väg till någon annan klubb.

Mild har en blåvit guldmakare i skytteligaledaren Tobias Hysén (9 mål) och trots succén under våren så har Göteborg inte märkt av någon intresse för anfallaren.

Mild hoppas att det fortsätter så.

– Vi har inte hört någonting och jag hoppas inte att vi hör av någon klubb, vi vill ju ha honom kvar.

Fortfarande besviken på landslaget

Efter U21-EM har han också tittat närmare på Sveriges semifinal mot England där Blåvitts talang Robin Söder trasade sönder sitt korsband.

Mild är fortfarande kritisk till hur landslagsledningen agerade i matchen.

– Jag har tittat på matchen igen och vi är inte nöjda med hur de hanterade situationen. Ibland händer det sådana här saker men sättet det händer på är inte bra, de tog ett felbeslut, säger Mild som inte utesluter att klubben går vidare i ärendet.

I dagsläget vill han inte gå in på hur.

– Kommer han inte kunna spela mer är det dåligt för oss på alla sätt. Det här som har hänt tåls att diskuteras, klubbarna och landslagen måste ha en bra dialog.

ARTIKELN HANDLAR OM