Herrlandslaget i fotboll

Jämförs med Zlatan

Av: 

Robert Laul

FOTBOLL

Lagerbäck om Rasmus Elm: En fantastisk speluppfattning

Nya Zlatan? Efter SM-guldet med Kalmar FF är Rasmus Elm nu på väg mot sitt internationella genombrott och hyllas av bland andra Lars Lagerbäck.
Nya Zlatan? Efter SM-guldet med Kalmar FF är Rasmus Elm nu på väg mot sitt internationella genombrott och hyllas av bland andra Lars Lagerbäck.

Rasmus Elm, 20 – Sveriges största talang sedan Zlatan Ibrahimovic?

– Det är möjligt att han är, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

Riktiga Zlatan.

Kalmar FF:s talangfulle mittfältare gjorde stor succé under januariturnén och verkar nu även få speltid i genrepet mot Österrike 11 februari – förbundskaptenerna vill se om han är en man för VM- kvalet mot Portugal.

– Jag kan i dag inte säga att han är mogen att spela mot ett av Europas bästa landslag som Portugal är. Men nu får vi ytterligare en möjlighet att se honom i internationell miljö, resonerar Lagerbäck.

”Inga felbeslut”

Vad är du imponerad av?

– Han imponerar dels som människa, det verkar vara en fantastisk karaktär. Sedan har jag sett om matchen mot Mexiko och han tar nästan inga felbeslut. En fantastisk speluppfattning. Jag hade inte förväntat mig att han skulle orka löpa så mycket vid den här tidpunkten. Sedan har han ett vasst extravapen i sina långa inkast.

Är det den största svenske talangen sedan Zlatan Ibrahimovic?

– Ja...det är möjligt att det är det. Men det är svårt att jämföra, då måste man gå igenom alla namn en gång till. Det har ju kommit fram många bra spelare de här åren. Men han är definitivt i toppklass av talanger som kommit fram. Men vi ska också komma ihåg att han bara spelat några Uefa-matcher, lite i U21 och det var ju trots allt inte ordinarie landslag vi mötte i USA. Vi måste nog avvakta hur bra han är.

”Kan bli riktigt bra”

Vad vill du se mer av?

– Han ska bara fortsätta att spela på hög nivå. Han har alla egenskaper för att kunna bli en riktigt, riktigt bra internationell spelare. Det är liksom inget att snacka om, säger Lars Lagerbäck.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll