Herrlandslaget i fotboll

Laul: Truppen mot Österrike är faktiskt ganska intressant

FOTBOLL

Cirkusen rullar vidare.

Med Henrik Larsson som clown och Lars Lagerbäck som direktör.

Precis när första föreställningen var över, då kom uppföljaren. Vi kan kalla den Cirkus Skott.

Det såg ju så bra ut.

Efter en månad av mer eller mindre märkliga turer på och utanför innebandyplanen hade Henke börjat träna fotboll igen, meddelat att han lägger klubban på hyllan för att skriva kontrakt med Helsingborg i ett år till.

Sedan genrep mot Österrike, ett bra tillfälle för Larsson att få en riktig match i benen innan det viktiga VM-kvalet mot Portugal 28 mars.

Får ladda i Ängelholm

Men så blev det inte.

Förbundskapten Lars Lagerbäck tog plötsligt över föreställningen som ett fotbollens svar på Henry Bronett – ingen Larsson mot Österrike.

I stället för en resa till Graz sätter Lagerbäck sitt hopp till att Sveriges lagkapten hittar formen mot Ängelholms FF på Norrvalla IP 3 mars – en match som enligt HIF:s hemsida eventuellt spelas på gräs.

Men en bra cirkus avslutas ofta av en skicklig eldslukare, kanske kan vi ändå hoppas på ett svenskt målfyrverkeri i Porto 28 mars? Truppen som nu åker för att genrepa mot Österrike är faktiskt ganska intressant.

Konkurrensen behövs

”Vi kommer att luta oss mot Elm gånger två tidigare än ni anar”, skrev jag i en krönika under januariturnén och både Rasmus och Viktor är med. De lär få speltid – Viktor från start (som forward?) och Rasmus i ett rejält inhopp.

Dessutom får Daniel Nannskog, snart 35, äntligen en ärlig chans och är det något som saknats i landslaget senaste åren är det konkurrens. Nu finns plötsligt mycket av den varan om ni tittar på truppen.

I alla fall på de offensiva positionerna.

På försvarssidan är situationen annorlunda och därför är det glädjande att Erik Edman är tillbaka. Vänsterbacken behövs.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll