Domarilskan: ”Blir oerhört irriterad"

Janne Andersson.
Janne Andersson.

Här är Janne Anderssons nya utbrott.

Efter matchen mot Mjällby var Norrköpingstränaren vansinnig på att tilläggstiden inte var längre.

– Vi behöver inte ha någon digital skylt framöver. Det är bättre att vi bara har en trea och håller upp, säger Andersson.

Janne Andersson, 51, har haft några utbrott under sin karriär. I går var det dags igen. Mjällby ledde med 1–0 och hade en man utvisad. Då la sig gästerna på försvar och vid avblåsningarna tog de gott om tid på sig.

”Lägger till för lite”

– Jag har full förståelse för Mjällbys sätt att spela. Ingen skugga ska falla över dem, men däremot blir jag oerhört irriterad när det bara blir tre minuters stopptid. Vi behöver inte ha någon digital skylt framöver. Det är bättre att vi bara har en trea och håller upp. Jag tycker det är jättedåligt, säger Andersson på presskonferensen efter 1–1-matchen.

Mjällby fick två varningar för maskning, men ­Andersson var som sagt inte nöjd med det.

– Frågan är vad vi vill ha för fotboll. Det här ska drivas på från början av domaren. Folk kommer hit för att se fotboll, inte för att bollen ska ligga still. Generellt tycker jag vi lägger till för ­lite tid i svensk fotboll. Det lag som maskar ska straffas tycker jag, säger ­Andersson och fortsätter:

– Tre minuters tillägg är det alltid, oavsett hur det ser ut. I dag kan ingen tycka att bollen var tillräckligt mycket i spel, förutom om man gillar Mjällby.

– Jag tycker vi ska spela fotboll och inte titta på när Mattias Asper flyttar på ­bollen, säger Andersson.

Får medhåll

Så här sa domarteamet om tilläggstiden:

– Vi har bara tre byten och lite maskning. Tre minuter var vår känsla då. Vi kanske har missat något, men det får vi kika på i så fall.

Domarbasen Bosse Karlsson var på plats på Nya Parken och han håller till viss del med Norrköpingstränaren.

– Det blir inte alltid tre minuters tillägg. I dag blev det så, men det skulle ha ­varit mer. Det tycker jag också, säger Karlsson

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN