Trion som missar VM

Prandelli: "Bara i nödfall..."

Francesco Totti, Luca Toni och Antonio Di Natale.

Tre tunga namn i Serie A.

Ingen av dem följer med Italien till VM.

2006 var Italiens år. Ett utskrattat, underskattat ”Gli Azzurri” åkte till VM i Tyskland och kom hem med bucklan efter finalseger på straffar. På topp stångades Luca Toni, bakom honom spelfördelade Francesco Totti. Inför sommaren VM-slutspel höjdes rösterna om att de två veteranerna skulle få chansen i Cesare Prandellis trupp, men i går släppte förbundskaptenen en viss lista. Bland 42 spelare, som i slutändan ska bli 23, finns varken Totti, Toni eller Antonio Di Natale. Ingen av dem kommer att försvara Italiens färger i VM.

– I nödfall skulle vi utvärdera andra, men annars är det de här spelarna som gäller, säger Prandelli enligt Football Italia.

Hoppas på Rossi

I stället tänker den italienske förbundskaptenen satsa på yngre förmågor, däribland Serie A:s skytteligaledare Ciro Immobile.

– Jag minns när folk kritiserade honom och sa att han inte var redo för Serie A, men nu ser honom som förstavalet i VM. Våra unga spelare är inte rädda för att utmana de största grabbarna, säger Prandelli.

Samtidigt vägrar hoppet om Giuseppe Rossi släckas. Den store lille anfallaren går en kamp mot klockan för att bli kvitt sin knäskada, men Prandelli tonar ned förväntningarna.

– Självklart vill vi alla ha honom spelklar och i startelvan, men hans knäskada gör att vi måste hålla koll på hans fysiska och psykiska återhämtning, säger han.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.