Poyet är Sunderlands nya manager

Av: Patrik Brenning, Sara Bratell

Publicerad:
Uppdaterad:

Sebastian Larsson: "Fotbollen han står för är väldigt rolig att titta på"

Gus Poyet, tidigare manager för Brighton, är Sunderlands nye huvudtränare.

Klubben bekräftar att Poyet har skrivit på ett tvåårskontrakt och kommer att ansluta omedelbart.

– Jag ser fram emot att få jobba med honom, det verkar som att han står för en rolig spelarfilosofi, säger mittfältaren Sebastian Larsson till Sportbladet.

Gus Poyet blir ny manager i Sunderland.
Gus Poyet blir ny manager i Sunderland.

Efter bara fem omgångar beslutade sig Sunderlands ledning att sparka huvudtränaren Paolo Di Canio efter att klubben låg sist i ligatabellen. Sedan dess har man varit på jakt efter en ersättare till italienaren och nu har sökande fått ett slut.

45-åriga Gus Poyet, tidigare manager för Brighton & Hove Albion, besökte Sunderlands träning under gårkvällen och i dag bekräftar klubben att Poyet blir ny manager.

– Vi tror att Gus meriter, erfarenhet, engagemang och passion gör honom till rätt man att leda oss framåt, säger klubbens ordförande Niall Quinn i ett kort uttalande på Twitter.

"Verkar stå för en rolig spelarfilosofi"

Sportbladet har pratat med Sunderland-mittfältaren Sebastian Larsson.

– Vi skulle ha en ny tränare så jag ser fram emot att arbeta med honom. Jag pratade med honom i morse, jag kan inte påstå att jag känner honom men vet vad han gjort tidigare och vilken fotboll han stod för när han jobbade i Brighton. Jag ser fram emot att få jobba med honom, säger Larsson.
John O´Shea ska ha sagt att det var flera äldre spelare som krävde att bli av med Di Canio. Hur var det under honom?

– Inga kommentarer.
Vad kan du säga om Poyet?

– En gammal spelare som spelat i bra klubbar, och gjort det bra. En väldigt duktig fotbollsspelare själv som sen, främst i Brighton, gjorde det väldigt, väldigt bra med dem. Fotbollen han stod för där var väldigt rolig att titta på. Jag har själv mött dem en eller två gånger när han var tränare där. Det verkar som han står för en rolig spelfilosofi. Hur det sedan blir hos oss återstår att se, jag har bara pratat med honom kort på morgonen här.

Vann nästan varannan match

Poyet vann 86 av 194 matcher som Brightons manager och ledde klubben från League One till playoff-spel i Championship förra året, då man förlorade mot Crystal Palace. Kort efteråt sparkades han av klubben under märkliga omständigheter. Han har tidigare arbetat som assisterande tränare i bland annat Tottenham och Leeds United.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN