Neymars pappa: Självklart missar han Real Madrid

Tror sonen måste opereras och att han blir borta sex–åtta veckor

FOTBOLL

PSG:s tränare Unai Emery säger att det fortfarande finns en liten chans att Neymar kan spela mot Real Madrid.

Stjärnans pappa är inte lika optimistisk – Neymar Santos Senior tror att sonen måste opereras och att han blir borta mellan sex och åtta veckor.

– Självklart missar han Real Madrid. Det vore absurt att tro något annat, säger han enligt ESPN.

Neymar trampade snett i PSG:s möte med Marseille i helgen och fick bäras ut på bår. Under måndagen meddelade den franska ligaledaren att rekordvärvningen har en fraktur i foten.

På tisdagen rapporterade brasilianska Globo Esporte att PSG-stjärnan skulle tvingas till operation och bli borta till början av maj. Därmed skulle han missa returmötet med Real Madrid i Champions League nästa vecka, där PSG måste vända ett 1–3-underläge.

Men under en presskonferens vid lunchtid på tisdagen sa PSG:s tränare Unai Emery att det ännu inte är klart vad som kommer att hända med Neymar.

– Jag har läst att Neymar skulle opereras, det är inte sant. Vi har inte tagit något beslut om att han ska opereras eller inte, det gör vi de kommande dagarna.

”Finns en liten chans”

Ska man tro Emery finns det en chans att Neymar kan spela mot Madrid.

– Det finns en liten chans att Neymar spelar matchen, vi får se. Det stämmer att chansen bedöms som mindre nu än i söndags, men ingen vill spela matcher mer än han. Vi har tålamod och väntar.

Neymar Santos Senior, som utöver pappa även är agent och manager åt Neymar, är inte lika optimistisk.

– Självklart missar han Real Madrid. Det vore absurt att tro något annat, säger han enligt ESPN.

Vill inte äventyra VM

Neymar Santos Sr säger att Brasiliens landslagsläkare Rodrigo Lasmar är på väg till Paris för att avgöra om sonen ska opereras. Själv är han dock säker på att skadan kräver operation och säger att han förväntar sig att sonen blir borta från spel i mellan sex och åtta veckor.

Skulle en operation ändå visa sig vara oundviklig vill Neymars närmaste medarbetare att den ska ske så snart som möjligt för att säkerställa att han är helt återställd till VM i Ryssland i sommar, rapporterar ESPN.

Enligt tv-bolaget vill PSG avvakta ett beslut om operation tills svullnaden har lagt sig. Klubben hoppas dock att en operation inte ska vara nödvändig, vilket sannolikt skulle skynda på en comeback för fransmännen.

Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM