”Livsviktigt att vara nere på plan”

Klas Ingesson fortsätter – trots armbrottet

Klas Ingesson, Elfsborg
Klas Ingesson, Elfsborg

Klas Ingesson, 45, bröt armen när han föll i omklädningsrummet.

Men glöm att han funderar på att varva ned sitt uppdrag som manager i Elfsborg.

– Det här är mitt liv, utan det hade jag bara suttit hemma och mått dåligt. Det är livsviktigt för mig att vara med där nere på plan, säger han till Borås Tidning.

Den förre landslagskämpen använder emellanåt rullstol eller rullator då han lider av benskörhet till följd av stamcellsbehandlingen som gjorde att han blev kvitt cancern.

– Mest allvarligt för mig är om jag ramlar för då är risken stor att jag bryter ett ben, berättade Ingesson för Sportbladet i slutet av februari.

”Kunde ha gått värre”

Efter premiärförlusten borta mot Åtvidaberg på måndagskvällen var oturen framme. Ingesson bröt armen när han föll i omklädningsrummet.

– Tyvärr får jag väl sätta mig i min rullstol igen, det blir lite som att börja om. Men samtidigt, det kunde ha gått mycket värre, man måste se det så, säger han till BT.

”Vet vad som gäller”

Men han räknar med att vara tillbaka på jobbet redan i dag. Då väntar matchförberedande träning inför hemmapremiären mot Häcken på fredag.

– Det är inget jag tänker missa. Vi var bra i andra halvlek senast, och har mer att ge.

Ingesson är dock medveten om riskerna.

– Jag har inte råd att få några bollar på mig, eller än mindre ramla. Men jag får hitta bra skydd i avbytarbåset och se till att vara extra försiktig. Jag vet vad som gäller.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN