Reina skadad – missar måstematchen

FOTBOLL

Tungt avbräck för Napoli inför mötet mot Arsenal

I kväll möter ett pressat Napoli Englands just nu bästa fotbollslag Arsenal i Champions League.

Inför matchen uppdagades en mardröm – målvakten Pepe Reina är för skadad för att spela.

Enligt uppgifter ersätter Rafael Cabral Reina mellan stolparna.

Foto: Skadad. Pepe Reina missar kvällens drabbning mot Arsenal i Champions League.

Napolis målvakt Pepe Reina missar kvällens viktiga Champions League-match mot Arsenal. Enligt uppgifter i både England och Italien misslyckades målvakten med att genomföra både träningen och testerna inför matchen och kommer därför att stå över omgången.

Reina har ännu inte återhämtat sig helt från en tidigare muskelskada, senast i lördags stod han över ligamatchen mot Udinese som en följd av skadan. Napolis tränare Rafael Benitez varnade för scenariot redan i går.

– Vi kommer att utvärdera hur han mår under morgondagen och bestämmer oss då, sa han på presskonferensen enligt Sky Sports.

23-åring debuterar

Enligt bland annat The Guardian-journalisten David Hytner gör i stället Rafael Cabral, 23, Champions League-debut mellan stolparna.

Napoli är tvingade att vinna för att ha chans att säkra avancemang till slutspelet – i dagsläget ligger laget på samma poäng som Borussia Dortmund men med betydligt sämre målskillnad. Arsenal är så gott som klara, och Dortmund möter sedan tidigare borträknade Marseille i kväll.

Matchen mellan Napoli och Arsenal startar klockan 20.45 och sänds på Viasat Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM