Tobias Hysén lämnar Blåvitt – för Shanghai

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sportbladets källor: Uppges få 10-15 miljoner kronor netto: ”För mycket för att bara vifta bort”

Tobias Hysén, IFK Göteborgs nyckelspelare, lämnar enligt Sportbladets uppgifter allsvenskan för spel i Asien.
Tobias Hysén, IFK Göteborgs nyckelspelare, lämnar enligt Sportbladets uppgifter allsvenskan för spel i Asien.

GÖTEBORG. Blåvitt och allsvenskan är på väg att tappa sin största profil.

Tobias Hysén, 31, är på plats i Shanghai och slutförhandlar med Shanghai East Asia FC.

– Ingenting är klart, men det är för mycket pengar för att bara vifta bort det, säger han.

Sportbladets avslöjande slog ner som en bomb i går kväll. Nyligen var det Maccabi Haifa som var på tapeten, men israelernas bud – omkring fyra miljoner kronor – var bara drygt hälften av vad IFK Göteborg krävde för sin skyttekung. Sportchefen Håkan Mild och Blåvitt sa nej – och är nu högst överraskande i stället överens med Shanghai East Asia FC. Prislappen: Cirka nio miljoner kronor, enligt Sportbladets väl insatta källor.

– Allt har gått fort och det känns väldigt spännande. Jag har medvetet undvikit att läsa på för mycket om klubben och Shanghai. Jag vill bilda mig en egen uppfattning på plats och sedan ska jag ta ett beslut när jag kommer hem, säger Tobias Hysén.

”Jag är helt stissig”

Sportbladet träffade honom på Landvetter i söndags kväll innan han satte sig på flygplanet mot Asien. Anfallsstjärnan var inte sitt vanliga jag.

– Ärligt talat är jag helt stissig, haha. Det har varit så mycket nu och jag vet inte vad som väntar, säger Hysén och ber vänligt om att få slippa bli fotograferad för en gångs skull.

Med sig på resan har han advokaten Carl Fhager, som enligt uppgift är anlitad av den kinesiska klubben för att genomföra hela affären, och förre lagkamraten Stefan Selakovic.

– ”Sella” åker med som min polare, säger Hysén, som ska genomgå sedvanlig läkarundersökning och förhandla om sina personliga villkor med Shanghai East Asia FC under en knapp veckas tid.

10-15 miljoner – netto

Enligt Sportbladets källor handlar det om ett två- eller treårsavtal som ger landslagsmannen mellan 10 och 15 miljoner kronor netto.

– Jag vill inte prata om några summor, men det är klart att det är väldigt bra betalt och att det lockar. Sedan har jag hört mycket gott om Shanghai också.

Jonas Svensson är Tobias Hyséns agent.                 

– Jag har inga kommentarer, säger han.

Håkan Mild är lika fåordig.

– Jag har inga kommentarer, säger han.

Inte heller advokaten Carl Fhager vill uttala sig om jätteaffären.

Shanghai East Asia FC, som också kallas Shanghai Dongya FC, kom nia i den kinesiska högstaligan och har en handfull utländska spelare. Tobias Hysén kom till IFK Göteborg från Sunderland 2007 och har sedan dess gjort 69 mål på 172 allsvenska matcher.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN