Premier League

Klart: Legendarerna köper en egen klubb

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Scholes förväntas bli manager

Fem United-legendarer köper klubben Salford City.
Fem United-legendarer köper klubben Salford City.

De påstås vara intresserade av att köpa loss Manchester United.

Nu står det istället klart att Gary Neville, Ryan Giggs, Phil Neville, Nicky Butt och Paul Scholes köper loss Salford City.

– Jag ser verkligen fram emot det här äventyret, säger Gary Neville till Daily Mail.

Tidigare under torsdagen påstod The Sun att Manchester Uniteds klassiska 92-klass kan köpa loss United med hjälp av investerare från Qatar. Nu har en del av gruppen köpt loss en annan klubb i Manchester-området.

”Salford viktigt för mig”

Gary Neville, Ryan Giggs, Phil Neville, Nicky Butt och Paul Scholes tar över ägandet av Salford City. Salford spelar just nu utanför det engelska ligasystemet, i Northern Premier League First Division, vilket motsvarar svenska division åtta.

– Jag hade mitt första provspel för Manchester United när jag var i Salford som elvaåring och kommer aldrig glömma hur betydelsefullt det var för mig. Salford City representerar de unga åren av engagemang, hunger, entusiasm, vilja och kärlek till fotbollen. Jag ser verkligen fram emot det här äventyret, säger Gary Neville till Daily Mail.

Även Ryan Giggs har en direkt koppling till klubben då hans yngre bror Rhodri varit manager för Salford City i området dit familjen flyttade när Ryan var sex år.

– Alla vet hur viktigt Salford är för mig, så det här är en investering som passar perfekt in i vad vi tror på. Vi vill engagera fotbollsfamiljen och använda vårt kunnande och våra kontakter för att fostra unga talanger och att kunna göra det i Salford gör det bara ännu mer intressant, säger Giggs.

Scholes ny manager

Ryan Giggs spelar fortfarande i United där Phil Neville ingår i tränarstaben samtidigt som hans bror Gary jobbar med Englands landslag. Det är inte klart vilka roller de kommer ha i Salford men enligt Daily Mail förväntas Paul Scholes ta över rollen som manager för laget.

Målet är att fostra egna talanger genom klubbens akademi som ska lyfta a-laget fyra divisioner in i det engelska ligasystemet. Spelarna planerar inte att pumpa in några större summor av sina egna pengar utan istället locka nya investerare.

– De lägre nivåerna i engelsk fotboll som en gång var en så viktig grogrund för kommande landslagsspelare håller nu på att vittra bort. Engelsk fotboll försummar basen på sin pyramid. Jag tror att vi har klippt bandet mellan själva sporten och dess rötter, säger Gary Neville.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League