PL-jättarna hotas – av sorkar & fladdermöss

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Jättarnas små men stora problem

Superstjärnor som Mesut Özil eller ärkerivaler som Manchester City?

Glöm det.

Manchester United och Liverpools problem är mycket mindre än så.

Men vattensorkarna och fladdermössen kan skapa stora bekymmer ändå.

Sportbladets krönikör Peter Wennman skriver på sitt ”London Calling-uppslag” i lördagens Sportbladet om Manchester Uniteds oväntade problem. Fridlysta vattensorkar har upptäcks i de marker där klubben planerat att bygga ut sin träningsanläggning och nu är planerna hotade.

Men de är inte ensamma.

”Setts inne på Anfield”

Även Liverpools slåss med liknande problem. De planerar i sin tur att bygga ut hemmaarenan Anfield till en kapacitet på 60 000 åskådare. Men även de planerna har nu stött på hinder.

The Mirror skriver om att fladdermöss flera gånger setts inne på Anfield. De trots ha byggt bon inne i arenakonstruktionen och Liverpool måste nu ta det i beaktande om de ska bygga ut arenan för att inte bryta mot lagen.

Enligt The Mirror kan Liverpool bland annat bli tvungna att bygga nya bon åt djuren i den nya konstruktionen för att inte hota de fridlysta fladdermössens existens.

”Vände märkligt nog”

The Mirror har bland annat pratat med Charlie Liggett, som presenteras som en lokal fladdermus-entusiast. Han bekräftar att djuren flera gånger setts inne på arenan, även i dagsljus.

– En sågs flyga runt huvudläktaren i halvtid vid ligamatchen mot QPR den 19 maj förra året. Det torde ha varit en ”Noctule” (en stor fladdermus). 44 000 människor såg den och det var många som pekade. Den flög mot QPR-fansen men vände sedan och flög till ”The Kop”. Märkligt nog vände den upp i taket igen när matchen kom igång. Men jag har också uppgifter om ”Pipistrellus” (trollfladdermus) som setts på Anfield. De bor uppe i huvudläktaren, säger Liggett.

ARTIKELN HANDLAR OM