Reinas känga till Liverpool-ledningen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Stjärnan besviken över hur han blev "bortskickad"

Foto: Tråkigt avsked för Pepe Reina.

Pepe Reina har efter sina åtta säsonger i Liverpool nått ikon-status bland fansen. Nu är den tiden över – då spanjoren går på lån till italienska Napoli.

Han avslutar med ett öppet brev där han hyllar fansen – och ger klubbledningen en känga.

"Jag ansåg att jag förtjänade mer än så", skriver stjärnan.

Pepe Reina värvades till Liverpool av Rafa Benitez efter Champions League-triumfen säsongen innan. Spanjoren förpassade straff-hjälten Jerzy Dudek till bänken och tog över som förstemålvakt i klubben. Efter det var han en konstant i Liverpool och växte sig till ikon-status bland fansen.

I våras kopplades han ihop med en flytt till Barcelona – men katalanernas intresse formaliserades aldrig i form av ett bud. Trots det värvade Liverpool belgiske målvakten Simon Mignolet från Sunderland. Därefter stod det klart att Pepe Reina lämnar klubben för ett säsongslångt lån hos Serie A-klubben Napoli.

"Förtjänade mer än så"

I ett öppet brev publicerat på sin egen hemsida hyllar Reina Liverpool-fansen – samtidigt som han ger klubben en liten känga.

– Det är endast naturligt att jag är besviken över att Liverpool gick med på att låna ut mig till Napoli utan att berätta någonting för mig, skriver Reina och fortsätter:

– Jag ansåg att jag förtjänade mer än så, även om jag förstår att tuffa beslut måste tas inom fotbollen.

Ville slåss för sin plats

Apropå ryktena om en flytt till Barcelona slår Reina fast att han ville förlänga med Liverpool om inte ett nytt bud från Barcelona kom.

– Jag sa till managern (Brendan Rodgers) att jag ville spela för Liverpool och att Barcelona endast skulle bli ett alternativ om möjligheten dök upp. När det inte dök upp såg jag fram emot att slåss för min plats (mot Mignolet) så jag blev överraskad över att Liverpool beslutade sig för att det var i klubbens intresse att skicka mig till Napoli.

Reina har kontrakt med Liverpool till sommaren 2016.

Läs hela brevet här!

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.