Hysén: ”Då kan jag välja själv vad jag vill göra”

FOTBOLL

Berättar om Maccabi Haifa-ryktena: ”Givetvis har jag gjort research”

Foto: Tobias Hysén.

GÖTEBORG. Tobias Hysén, 31, hoppas att IFK Göteborg ska komma överens med Maccabi Haifa om prislappen på honom.

– Ja, för då kan jag välja själv vad jag vill göra, säger Hysén till Sportbladet.

Israeliska tabellnian Maccabi Haifa är mycket intresserade av att värva Tobias Hysén och förhandlar med IFK Göteborg om en övergång.

– De har gett oss ett bud, vi svarade för någon vecka sedan. Där är vi. Vi får se om de återkommer, säger IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild till Sportbladet.

Mild vägrar att kommentera de transfersummor som det spekulerats kring i både svensk och israelisk media. Uppgifter som gjort gällande att Blåvitt begärt allt mellan sju och över 15 miljoner kronor för sin skyttkung.

När IFK Göteborg i dag inledde försäsongen 2014 kommenterade Hysén för första gången det israeliska intresset:

– Min ambition är att alla ska vara nöjda, både IFK Göteborg och jag, säger han.

Vad krävs för att du ska bli nöjd?

– Det beror på vad det handlar om, det ska vara en helhetsbild som är bra. Jag tänker inte diskutera i detalj om Maccabi Haifa eller någon annan klubb förrän Blåvitt är med på båten och helt nöjda.

Vad säger du om prislappen som IFK Göteborg sätter på dig?

– Jag vet exakt vad som gäller. Det är inte hela sanningen som kommer fram i tidningarna. Jag pratade med Håkan (Mild) senaste i morse (måndag).

– Jag sitter inte i någon skitsits. Det är en win win-situation för mig oavsett vad som händer. Om jag blir kvar så kommer jag fortfarande var lagkapten för IFK Göteborg och vi kommer fortfarande vara med och slåss om SM-guld förhoppningsvis.

Finns det fler klubbar med i bilden?

– Maccabi är de som konkret hört av sig. Sedan vet jag att det finns andra som är intresserade, men så har det varit i fyra år och det har aldrig blivit mer än så. Ett intresse är som ett rykte på en nätsajt för mig.

Har du pratat något personligen med Maccabi Haifa?

– Nej. Jag har sagt till både min agent (Jonas Svensson) och Blåvitt att innan de är överens med någon klubb så finns det inget för mig att fundera över i detalj.

Och hur känner du för Maccabi Haifa som klubb?

– Det tänker jag inte kommentera på det sättet nu. Jag ska berätta precis vad jag tycker om Maccabi Haifa om det blir aktuellt. Men någonstans har jag givetvis gjort en research, säger Tobias Hysén.

ARTIKELN HANDLAR OM