Fotboll

Fler klubbar in i Berisha-jakten

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Inter, Juventus, Sevilla och Real Madrid senast att anmäla intresse: ”Hur stor som helst”

Storklubbarna står i kö för Valmir Berisha, 17.

Senast i raden att anmäla intresse är Inter, Juventus, Sevilla och Real Madrid.

– Det är hur stort som helst, Real Madrid är favoritklubben, säger Berisha.

Det blev succé för Sverige i U17-VM i Förenade arabemiraten. Pojklandslaget blev historiskt när de tog med sig en medalj hem efter 4-1 mot Argentina i bronsmatchen.

Anfallaren Valmir Berisha gjorde stor succé med sju mål i turneringen och tog hem skytteligatiteln. Sedan dess har intresset varit stort för 17-åringen, vars kontrakt med Halmstad har gått ut.

– Ja, det är nog runt 30-35 klubbar som har visat intresse, sa Berisha för några veckor sedan och bekräftade kontraktserbjudanden från bland annat Milan, Liverpool och Tottenham.

Nu har jakten intensifierats.

– Det känns som att storklubbarna är på G. Jag har fått intresse från Inter, Juventus, Real Madrid, Sevilla och Villarreal. Det är hur stort som helst, Real Madrid är favoritklubben sedan liten, hela familjens favoritklubb. Det är jättestort för mig, men det är bara ett intresse, jag vet inte om de bara vill ha mig på provspel. Juventus och Sevilla har varit mer konkreta och kommit med erbjudanden, säger Berisha.

Gör undantag för Real?

Tidigare har anfallaren inte varit intresserad av att provspela, bland annat på grund av skaderisken. Men det kan bli ett undantag för Real Madrid.

– Jag har tackat nej till andra klubbar som har bjudit över mig på provspel, till exempel Arsenal och Manchester United. Nu är det Real Madrid, det är min drömklubb. Jag är sugen på det, men tror det lutar åt ett nej, tyvärr. Eller, jag vet inte, jag kanske dra dit ändå, haha.

Du låter rätt sugen...?

– Ja, skojar du med mig? Vem tackar nej till Real Madrid, haha. Det hade ju varit svårt att slå igenom där med tanke på alla världsstjärnor, men det är alltid kul att veta att det finns ett sånt stort intresse.

De senaste veckorna har även bland annat Hannover, Werder Bremen och Borussia Mönchengladbach kommit med erbjudanden. Espanyol och Celtic visar också starkt intresse, två klubbar han besökte före succévärldsmästerskapet i Förenade arabemiraten.

– Jag har fortfarande inte åkt och besökt några klubbar efter VM, jag får ta tag i det där snart. Men klubbar ringer fortfarande och visar intresse. Det är kul, men samtidigt kan man tänka: ”fan också, nu är det den här klubben också”, säger han och skrattar.

”Sunderland kan passa”

Hur ska du välja?

– Jag vet faktiskt inte. Jag får se vem som betalar mest, haha. Nej, pengar är inte det viktigaste. Fotbollsutbildningen är det viktigaste.

Vad tror du att du får bäst fotbollsutbildning?

– Det är England, tror jag. Men sedan vill inte jag gå till en storklubb som till exempel Liverpool och försöka slå igenom där. Jag har kollat på till exempel Sunderland och det kan vara en klubb som passar mig, om jag ska vara ärlig. Jag har pratat med dem också. De säger att det inte spelar någon roll hur gammal du är, spelar du bra så får du spela.

– U21 i England är heller inte dåligt. Jag lirade U19 i HBK och har inte klagat på det. Namnet på klubben spelar ingen roll om jag ska vara ärlig, den klubben som verkligen vill satsa på mig tänker jag gå till.

När bestämmer du dig?

– I slutet av december har jag sagt. Jag sa mitten först, men nu blev det tuffare, haha.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!