Här rehabiliterar Zlatan i Sverige

Stjärnan tränar i hemstaden

Zlatan Ibrahimovic är i Sverige för att rehabilitera sin lårskada.

På fredagen tränade 32-åringen på Swedbank Stadion.

Som Sportbladet skrev under torsdagen har Zlatan Ibrahimovic lämnat Paris för att resa hem till Sverige. 32-åringen skulle ha läkarundersökts i Paris på fredagen men undersökningen sköts upp då anfallaren istället valde att åka till Malmö.

Tränade i Malmö

PSG skrev på sin officiella hemsida att Zlatan har rest till Sverige för att få läkarvård, men enligt uppgifter till Sportbladet handlar det främst om privata skäl. Klart är att Zlatan nu fortsätter sin rehabilitering i hemstaden.

På fredagen tränade stjärnan på Swedbank Stadion i Malmö. I anslutning till arenan återfinns också Kulans Idrottsskadecentrum som drivs av landslagets sjukgymnast Rickard Dahan, tillika god vän med PSG-stjärnan.

Landslaget inblandat

Dahan bekräftade den 4 april att landslagets läkarstab finns med i arbetet kring Ibrahimovic rehabilitering av lårskadan.

– Jag har pratat med Zlatan om hur det känns men behandling och undersökning sköts från klubbhåll. De har ju väldigt kompetent medicinsk stab. Det är aldrig så att vi blandar oss i behandling. Vi fungerar som bollplank om det behövs och har en bra dialog med klubbarna. Så även i detta fallet.

Zlatan skadade låret i den första kvartsfinalen i Champions League mot Chelsea. Det är oklart när 32-åringen kan vara tillbaka i spel igen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN