Zlatan skadad – missar match

1 av 4
FOTBOLL

PARIS/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic skada oroar svenska landslaget.

Men enligt uppgifter till Sportbladet ska det inte vara någon fara för playoff-mötet med Portugal.

– Jag är inte med eftersom jag har en känning i knäet, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic har störts av en knäskada den senaste månaden. Nu stoppas stjärnan från spel. Paris Saint Germain möter Lorient i morgon fredag och Zlatan är inte med i truppen.

– Jag är inte med eftersom jag har en känning i knäet. Jag har gått igenom en artografi och valde att vila denna matchen i och med att vi har viktiga matcher framöver. Jag hoppas på vinst, vilket jag känner mig säker på att det blir, säger Zlatan i sin app "Zlatan Unplugged".

Flera skador

PSG har stora skadeproblem sedan tidigare med Javier Pastore, Christophe Jallet och Thiago Silva borta.

– Silva är inte tillgänglig än. Pastore och Jallet har sett bra ut hela veckan och det är med i truppen, sedan får vi se om de spelar. Har man flera spelare tillgängliga så har man fler alternativ. Sedan avgör tränaren hur han vill ha det, säger Zlatan.

Ibrahimovic skada oroar Blågult som spelar första playoff-mötet med Portugal om två veckor.

Ingen fara för Portugal

Men enligt uppgifter till Sportbladet är Zlatan Ibrahimovics frånvaro i PSG:s trupp inför matchen mot Lorient i första hand en "försiktighetsåtgärd" och innebär i nuläget inte någon fara för dubbelmötet mot Portugal.

Troligtvis kommer Ibrahimovic bli spelklar redan till nästa veckas Champions League-match mot Anderlecht.

Som Sportbladet rapporterade redan i går, onsdag, tränade Zlatan inte med övriga gruppen utan på egen hand och även i dag har svensken ägnat sig åt rehabilitering av knäskadan.

Problemen med vänsterknät gjorde att Zlatan redan för två veckor sedan bara spelade en halvlek för PSG mot Bastia, då han gjorde två mål varav det ena på en fantastisk klackspark.

– Jag kände av smärta i knät, vi får se om jag kan spela nästa match, sa Zlatan efter den matchen till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1