Arsenalspelaren: ”Önskar jag var vit”

FOTBOLL

Utspelet skapar rubriker i England

Arsenalmittfältaren Emmanuel Frimpong är i blåsväder.

På måndagskvällen anspelade han på att hans ghananska ursprung kan ha något att göra med att han inte får plats i Arsenals trupp.

"Ibland önskar jag att jag var vit och engelsman", skrev han på Twitter.

Foto: Inte med i Arsenals trupp. Emmanuel Frimpong skrev att han önskade att han var "vit och engelsman".

Emmanuel Frimpong, 21, är född i Ghana och har varit i Arsenal sedan han var nio år.

Han har länge kämpat med att ta en plats i laget men har hittills bara lyckats tagit sig till bänken tre matcher den här säsongen, resterande matcher har han inte ens blivit uttagen i truppen.

På måndagskvällen fick han en fråga på Twitter om varför han inte blev uttagen till kvällens ligacupmatch mot Chelsea. Då menade han att anledningen kunde vara hans ghananska ursprung.

"Haha, jag vill bara skratta. Ibland önskar jag att jag var vit och engelsman. #realtalk", skrev han.

Raderade uttalandet

Enligt Daily Mail raderades sedan tweeten efter att flera läsare skrivit att Frimpongs karriär i klubben nu kunde vara över. Sent i går kväll skrev han i stället:

"Alla tweets är inte fotbollsrelaterade, Gud" och därefter "Vad ni än läser i morgon kommer det att vara väldigt vinklat. Det är ett skämt vad folk kan göra för att starta kontroverser, godnatt".

Frimpong har tidigare fått drygt 60 000 kronor i böter av FA efter att han twittrade "Scum Yid", som i hårda drag betyder "judiska avskum", till ett Tottenham-fan förra året. Under de senaste två säsongerna har han lånats ut till Wolverhampton, Charlton och Fulham.

ARTIKELN HANDLAR OM