”Zlatan får prata av sig”

Victor Nilsson Lindelöf om Zlatan Ibrahimovic, Hasan Cetinkaya, Manchester United och ryggskadan

Ryggproblem, klubbproblem, agentproblem och Zlatan-problem?

Inga problem, säger Victor Nilsson Lindelöf.

– Zlatan får prata av sig.

Victor Nilsson Lindelöf är som försvarare i Manchester United van vid rubriker. När 25-åringen på onsdagen mötte pressen inför lördagens EM-kval mot Malta verkade inte heller något som på senare tid skapat diskussioner kring Lindelöf heller bekomma honom.

”Hoppas träna i morgon”

Om sin krånglande rygg gav svensken lugnande besked.

– Det känns mycket bättre i dag än i går så det var kul att få testa lite på planen i dag och känna på bollen. Vi får se hur det känns i morgon men förhoppningsvis kan jag vara med på träningen och håller kroppen vill jag delta i varje match. Vi tar det dag för dag så vi får se vad kroppen och Janne säger inför lördag, säger Lindelöf.

Men det är inte bara mittbackens fysiska status det varit frågetecken kring. Även Lindelöfs sportsliga nivå har ifrågasatts under en höst där storlaget Manchester United just nu sladdar på tolfte plats i Premier League.

– Vi är självklart inte nöjda och kan mycket bättre men vi har inte producerat den fotboll och de resultat vi vill. Det är något vi måste jobba på för självklart har det inte varit på topp, säger Lindelöf som samtidigt också understryker svårigheterna när laget inte lyckas offensivt:

– Man måste göra mål för att vinna och de offensiva spelarna vill göra mål och kunna prestera men vi har inte fått resultaten vi velat. Det är inte optimalt, vi måste kunna göra mål och hota lagen på ett bättre sätt. Men jag tycker samtidigt att vi förtjänat fler poäng än vi har fått.

Solskjaer och Lindelöf.
Solskjaer och Lindelöf.

Om United-krisen skapat rubriker internationellt har överskrifterna i Sverige de senaste dagarna handlat om Zlatan Ibrahimovics kritik i tidningen Expressen mot förbundskapten Janne Andersson. Detta efter ett påstående från Zlatan om brist på mångfald i Anderssons landslag, en uppfattning som saknar faktaunderlag och inte heller delas av Victor Nilsson Lindelöf.

– Zlatan får ha sina åsikter men jag tycker att Janne tar ut det lag som är bäst för just den samlingen. Jag tror absolut inte att han tänker på vad de har för efternamn. Om du kollar på hur många det är som har en annan bakgrund som är med här nu också. Men alla får ha sin åsikt.

Har det varit en snackis i laget?

– Nej, inte så mycket. Zlatan gör sina intervjuer och får snacka av sig. Det är inget vi diskuterar eller som påverkar gruppen på något sätt.

”Är en man med starka åsikter”

Innan Zlatan var det Lindelöfs egen agent Hasan Cetinkaya som skapade rubriker efter en intervju med Sportbladets Erik Niva. Ett samtal där Cetinkaya bland annat krävde att Lindelöf ska särbehandlas i landslaget.

– I Sverige ska alla vara och agera på samma sätt. Victor ska inte synas, Victor ska vara i skymundan, Victor ska inte vara den stora stjärnan. Vi lyfter upp ”Granen” istället, vi ger honom bindeln och Guldbollen och alla straffar och gör honom till landsfader. Det är Sverige, så funkar det. Men är det rättvist? I grund och botten är det ändå en sak som inte går att komma ifrån: Victor, Emil och Robin är spelare som är på helt andra nivåer jämfört med alla andra i landslaget, både spelare och ledare. De är uppe på en helt annan nivå fotbollsmässigt, de tjänar helt andra summor pengar, de har en mediebevakning som inte ens går att jämföra, sa Cetinkaya.

Ett uttalande Lindelöf återigen tar med ro.

– Han är också en man med starka åsikter som tycker och tänker. Alla har rätt till sin åsikt men jag har en jävligt bra relation med alla i landslaget, alla ledare och självklart med Janne också.

Förstår du att många undrar om det här är Hasans åsikt eller om det är något du tagit upp med Hasan?

– Det är klart att det blir så eftersom han är min agent, att det kommer tillbaka på de spelare han har, men han är en man med starka åsikter som tycker och tänker och det har han all rätt att göra. Min relation med honom är jättebra och han har varit väldigt viktig i min karriär. Han vet också att jag har en bra relation med alla ledare här.

Har du känt något behov av att säga till Janne att det här är Hasans synpunkter?

– Nej, jag tror att vi är ganska trygga i vår relation. Eller vi är det. Så det har inte varit några problem.

Guider internationell fotboll:

Allt om Champions league Allt om Europa league Allt om EM-kvalet herrar Allt om EM-kvalet damer

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.