Rubensson om nya CL-formatet: ”Bara positivt”

avAnton Johansson

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN
Elin Rubensson.

Ett gruppspel införs i damernas Champions League.

Något som landslagsmittfältaren Elin Rubensson gillar.

– Det ligger helt rätt i tiden, säger hon.

Herrarna har haft gruppspel sedan Champions League infördes 1992. Damerna har inlett huvudrundan med 16-delsfinaler. Från och med 2021/2022 blir det ändring på det.

– Jag tycker det är bra. Det känns inspirerande, man får garanterat fler matcher. Jag ser det bara som positivt, säger Kopparbergs/Göteborgs Elin Rubensson.

Fler matcher

Totalt ska 16 lag göra upp. De fördelas på fyra grupper där de två bästa går till kvartsfinal.

– Det är inte risk att man bara får ett topplag. Man får möta olika nationaliteter, åka till olika länder. Det kan vara bra att mäta sig med olika europeiska lag, säger hon.

Den här säsongen lottades Elin Rubensson och hennes Kopparbergs/Göteborg direkt mot Bayern München. En uppgift som blev för svår och Göteborg åkte ut efter två matcher mot det tyska storlaget.

– Som det är i dag avgörs det väldigt mycket i lottningen. Det är kul på sitt sätt. Nu när vi mötte Bayern så var det häftigt att spela, men det blev en väldigt tuff förstamatch så att säga.

”Rätt i tiden”

Uefa meddelar även att man ska öka exponeringen för damernas Champions League, bland annat genom att schemalägga åtta matchdagar så att de inte ska krocka med andra stormatcher i Europa.

– Det kommer ju bli fler matcher som dels lagen får spela och dels som folk får titta på. Det kommer dra publik tror jag. Det är väl helt rätt i tiden nu när damfotbollen är så pass intressant och intresset har ökat den senaste tiden, säger Rubensson.

De sex högst rankade nationsligorna kommer att ha tre lag med i turneringen. Något som innefattar Sverige som är rankade femma. Men det kommer att krävas kval för att nå gruppspelet då det endast är det regerande mästarlaget samt vinnarna av de tre högst rankade ligorna som går direkt till gruppspel.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM