MFF: Vår strävan är att vinna

Malmö FF svarar på kritiken från Dösjöbro IF

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Är det solidariskt och sportsligt rättvist att samla en annan förenings a-lag hos sig och ställa upp med ett division 1-lag i division 4?

Malmö FF:s damsatsning väcker kritik men vd:n Niclas Carlnén försvarar agerandet.

– MFF:s strävan är att vinna och försöka vara bäst.

Dösjöbro IF vädjar till Malmö FF om hjälp då klubben riskerar att tvingas dra sig ur division 1 efter att ha förlorat 13 spelare till MFF. MFF:s vd Niclas Carlnén är också positiv till att hjälpa till.

– Vi har en dialog nu och den kommer slutföras inom de närmaste dagarna, säger Carlnén.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Malmös nya damlag.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Carlnén.

Vad kan ni hjälpa till med?

– Jag vill inte kommentera detaljer men kan redan nu säger att vår assisterande tränare kommer hjälpa dem under december månad. Men allt annat vill vi avvakta med att berätta tills det faktiskt är klart.

”Gått uteslutande på de bästa”

När MFF tog beslutet att inte ta över LB07:s lag i Elitettan utan istället börja från början i division 4 var ett av de argumenten att det inte skulle drabba en annan förening. Andra höjde också röster mot att det skulle gå att jämställa med fusk att kliva rakt in i Elitettan. Hur ser ni på den kritik som nu kommer mot Dösjöbros situation och den sportsliga rättvisan att ställa upp mer ett division 1-lag i division 4?

– Vi har gått uteslutande på att de spelare som faktiskt är de bästa fotbollsspelarna eftersom vår ambition är densamma som på herrsidan. I slutändan ska vi vara bäst i Sverige, ledande i Norden och etablerad i Europa.

”De som anmält sig till oss”

Hur ser ni på att det drabbar en annan förening så hårt?

– Det är precis därför vi har en dialog med i det här fallet Dösjöbro.

Hade ni kunnat undvika att ta så många spelare från dem?

– Nej, eftersom spelarna anmält sig till oss och vi inte aktivt varit ute och värvat. Det är spelarna som visat intresse för oss och du ser också i våra sociala medier nu vilken relation de har till MFF.

Hur ser ni på kritiken att den sportsliga rättvisan kan rubbas i många serier flera år framöver när ni redan ställer upp med division 1-spelare i division 4?

– MFF:s strävan är att vinna och försöka vara bäst. Det är precis samma i division 4 som i herrallsvenskan. Vi hanterar det inte på något annat sätt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF

Elitettan