Rosenberg: ”Då sitter jag i baren”

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

KÖPENHAMN. Spelarna ska försöka övertala Markus Rosenberg, 37, att fortsätta. Sportchefen Daniel Andersson kommer också testa.

Anders Christiansen är beredd att ge honom tre månader av sin lön.

– I huvudet vill jag fortsätta, men kroppen säger nej. Det går inte, säger Markus Rosenberg. 

Sist av dem alla kom Malmö FF:s lagkapten till den mixade zonen, utomhus nere vid planen i ena hörnet av Parken. Rosenbergs sista mixade zon.

Då hade MFF-spelare efter MFF-spelare förklarat att de verkligen kommer försöka att övertala Markus Rosenberg till en kortare förlängning av karriären, över 16-delsfinalen i Europa League.

– Jag är beredd att ge honom tre månader av min egen lön för att han ska fortsätta, säger Anders Christiansen. 

Markus Rosenberg ler när han får höra vad flera av spelarna har sagt. 

Finns det inte en liten, liten del i dig som vill spela i en 16-delsfinal?

– Jo, då. I mitt huvud vill jag spela fotboll tills jag är 50 år. Till slut kommer man till en punkt när det inte är realistiskt för kroppen. Jag har inte en försäsong till i mig. Så därför är det inget val.

– Jag ska sitta i baren och se den matchen.

Spelare efter spelare har stått här och sagt att de ska göra allt för att försöka övertala dig.

– Ja…de har väl inget annat val än att säga så, haha. 

– Det blev ett väldigt bra slut och man ska inte gapa över för mycket. Jag är otroligt glad över det här året, säger Rosenberg.

Vad tror du om lagets chanser i en 16-delsfinal?

– Det blir ju en bättre lottning än senast. Vi blir av med alla Champions League-lagen men det är ändå väldigt bra lag i Europa League på den nivån. Men om man slår FCK borta och Kiev hemma så ska man ha bra chans mot de flesta grupptvåorna.

När matchen var slut på Parken, 1-0-segern och EL-avancemanget hemma så var det givetvis om Markus Rosenberg som över 3 000 MFF-fans stod kvar i svinkylan och sjöng om i Parken. Det blev en slags mini-repris på bortaplan av hyllningarna hemma på Stadion för två veckor sedan.

Det var som om fansen inte ville att förtrollningen skulle brytas, för alltid.

Hur tänker du när du ser supportrarnas hyllningar?

– Det blir ömsesidig respekt. De känner samma sak för mig som jag känner för dem. Det är ett fantastiskt band mellan oss. Det är speciella känslor. Jag är lika tacksam som supportarna är, säger Markus Rosenberg.

Han drar efter andan i kylan och försöker sammanfatta ännu en gång. Rosenberg står lugnt och ostressat kvar, svarar på fråga efter fråga.

Ger alla chansen till en sista intervju, en sista fråga.

– Det kunde inte bli ett bättre slut med de här matcherna och resultaten mot Kiev och Köpenhamn. Det är otroligt roligt och mycket glädje, men samtidigt gör det ont och är sorgligt. Det är lite blandade känslor. 

– Det är känslor som jag aldrig riktigt haft tidigare så man vet inte riktigt hur man ska bete sig. Det får sjunka in, säger Markus Rosenberg, lämnar oss svenska reportrar och går ett par meter bort mot ett spanskt TV-team för en sista intervju innan han lämnar Parken.

Som den före detta elitfotbollsspelaren Markus Rosenberg.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM