La Liga

Galna slutet – kvitterar i 98:e

Av: 

Anton Johansson

FOTBOLL

Matchen gick mot sitt slut, Levante hade en man mindre och låg under med ett mål.

Då tilldelades man en VAR-granskad straff och kvitterade till slutresultatet 1–1 i 98:e minuten mot lokalrivalen Valencia.

Valencia var en man mer på planen när Rodrigo satte 1–0 i 89:e minuten. Med ett övertag både på resultattavlan och antal spelare på planen så skulle hemmalaget bara spela av de fem tillägsminuter som återstod.

Men strax före slutet rev Mouctar Diakhaby ner Levantes Rúben Vezo i utkanten av straffområdet. Domarens första bedömning var frispark men efter några minuters VAR-granskning kom beslutet som Valencias spelare inte ville höra – straff för Levante.

Fram klev inhoppande Gonzalo Melero och satte säkert 1–1 med 98 minuter på klockan.

Tre straffar på två matcher

Det var Mouctar Diakhabys tredje orsakade straff på de två senaste matcherna. Mot Atalanta i Champions League-åttondelen innan uppehållet orsakade han två straffar och byttes ut i halvtid.

Valencia, som hade det tungt inför uppehållet med bara en ligaseger på de fem senaste matcherna, har det därmed fortsatt tufft. Laget ligger sjua på 43 poäng. Levante är tolva med 34 poäng.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Juventus till final – trots Ronaldos straffmiss

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

Valencia

Fotboll