Sänker lönerna – sparar en miljard

Så mycket går Ronaldo ner i lön

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Barcelonas stjärnor vägrade.

Juventus spelare har däremot gått med på att sänka lönerna, vilket gör att klubben sparar motsvarande en miljard kronor.

”Vi är tacksamma”‚ skriver man i ett uttalande.

Sedan tidigare har tyska storklubbar som Borussia Mönchengladbach och Borussia Dortmund fått sina spelare att sänka lönerna. Dortmund har uppgett att de sparar motsvarande 11 miljoner kronor.

I Barcelona gjorde spelarna uppror, vilket ledde till att klubben tvingades vidta rättsliga åtgärder för att få igenom nedskärningarna.

Foto: Martin Meissner / TT NYHETSBYRÅN

Sparar en miljard

Nu meddelar Juventus att de kommit överens med samtliga spelare och ledare i A-laget. Totalt kommer klubben spara in 90 miljoner euro (cirka en miljard svenska kronor).

”Det motsvarar utbetalningar för mars, april, maj och juni. Skulle den nuvarande säsongens kvarvarande matcher omplaceras, så kommer klubben att förhandla med spelarna och ledarna igen om ersättning för de matcher som de facto spelas”, skriver man.

Ronaldo bäst betald

Enligt spanska medier är Cristiano Ronaldo den bäst betalde spelaren i Juventus med en årslön på 31 miljoner euro. Han uppges ha gått med sänka sin lön med 3,8 miljoner euro den här säsongen.

Publicerad: