Podcast

Football Radical: Play up Porsmuff!

Av: 

Sportbladet.se

FOTBOLL

Johanna Frändén har bevakat fotbollsvärldens flådigaste match i Spanien, Simon Bank har fördjupat sig i en match som strängt taget bara har en regel:

Döda ingen.

Tack vare wags, rebeller och rasistanklagelser lever Sveriges radikalaste fotbollspodd en vecka till.

Hur många tatueringar föreställande en fotbollstränare är lagom många, om man är 62 år gammal?

Hur lite kan man kalla någon för rasist och ändå hamna i rättssalen?

Och vem har gått helt och fullt Shanga Forsberg den här veckan?

Ni hör ju. Det är inte som att Football Radical haft en lugn vecka på jobbet. Johanna Frändén rapporterar vidare från en spansk horisont där Real Madrid mött Pep Guardiola och Barcelona, och har samtidigt full koll på valkampanjen i parisiska borgmästarval och de effekter en (nämen) fransk strejk fått på Eric Cantonas vardag.

Simon Bank har (nämen!) sympatiserat med Arsenals motståndare, men för en gångs skull har det inte med låga motiv att göra, utan med planetens fortlevnad. Play up Porsmuff!

Avsnittet har gjort lite som en clásico-domare, och legat lågt med Var – men lyfter också världsfotbollens allra mest klassiska batalj: en match med 821-åriga anor, som avgjordes just i veckan.

För eller emot? Football Radical bestämmer sig för att dra en lans för den förmoderna fotbollen, som är svårförväxlad med den för moderna fotbollen.

Podden pratar om våld, om fotbollsfruar, om Bondybuilding, om Jordi Albas betydelse för Barcelonas anfallsspel och alla andra hörnpelarna i en sport som aldrig sover.

Det pratas också om: Bruno Guimaraes, Zlatan Ibrahimovic, Didier Deschamps, Johan Orrenius, Jean-Michel Aulas, Kylian Mbappé, Kelly Mendes, Harry Redknapp, José Mourinho, Dave, Boris Johnson, Christian Burgess, Greta Thunberg, Donald Trump, Jonathan Slesser, Vikash Dhorasoo och Janne Andersson.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Chatta med Johanna Frändén om vad du vill

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Podcast

Harry Redknapp

Simon Bank

Boris Johnson

Didier Deschamps

Zlatan Ibrahimovic

Greta Thunberg