Fortsatt intresse för Tankovic – Hammarby funderar över ersättare

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

VALE DO LOBO. De stora transferfönstren har stängt.

Men det innebär inte att Muamer Tankovic, 24, garanterat blir kvar i Hammarby. Åtminstone en klubb från en liga som fortfarande får värva har visat konkret intresse.

Samtidigt tittar Hammarby på nyförvärv inför en framtid utan den allsvenska poängkungen.

Hammarby genomförde sitt första fotbollspass i 17-gradig värme i Vale do Lobo vid Algarvekusten i Portugal under torsdagen.

David Fällman och Dennis Widgren är kvar hemma i Sverige för att bli pappor och Marcus Degerlund är på väg att byta klubb.

Muamer Tankovic var en av spelarna som stannade kvar lite längre vid gräsplanen och nötte frisparkar.

24-åringen var mycket nära en flytt till Serie A och Genoa och inför att de större transferfönstren stängde ryktades det även om intresse från Hannover och AEK Aten.

Intresse från klubbar som kan värva

Men faran är inte över för Tankovic vars kontrakt går ut sista juni – sett med Hammarbyfansens ögon.

Det finns fortsatt intresse för allsvenske poängkungen från klubbar i ligor som fortfarande håller öppet. En av klubbarna har konkret meddelat intresset till Hammarby.

– Ja, så är det. Men eftersom Mujo har mindre än sex månader kvar på kontraktet så ligger det lite utanför våra händer, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till Sportbladet vid sidan om träningsplanen i Portugal.

Hur känns den här situationen?

– Vi tycker nog att vi kan ha en bra kontinuitet ändå – om Tankovic skulle lämna. Vi har varit förberedda på det, men självklart är det bättre när vi får slutligt besked om att han är kvar till sommaren eller om han går innan. Det finns ju även en liten förhoppning från oss att kunna förlänga med honom.

Mujo Tankovic.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Mujo Tankovic.

– Men min känsla är ändå att Mujo blir kvar våren ut, säger Jesper Jansson.

Muamer Tankovic bad om att få avstå intervju efter träningen under torsdagen eftersom laget kör dubbla träningspass.

Den ryska ligans transferfönster är till exempel öppet till och med 21 februari.

Ser över alternativen

Hammarbytränaren Stefan Billborn säger om situationen runt Tankovic:

– Vi spelar med honom tills vi vet något annat. Samtidigt vet jag att chansen att Mujo förlänger realistiskt sett är ganska liten sannolikt. Då måste vi spela in någon ur befintlig trupp där eller ta in en ny spelare. Då vill vi ha in någon med klass. 

– Ska vi ha in en ny spelare där så tar det tid att acklimatisera sig, även om det är en klasspelare. Det tog tid för Kacaniklic, för Tankovic och även Aron Jóhansson. Då vill man ha in den spelaren i slutet av mars åtminstone så att vi har tre, fyra månader att göra den spelaren redo, säger Billborn.

Vid förmiddagspasset gjorde nyförvärvet Paulinho sin första fotbollsträning med laget efter att ha drabbats av en knäskada i sitt israeliska klubblag strax innan han skrev på för Hammarby nyligen.

– Det kändes väldigt bra. Jag känner mig lycklig av att få vara ute på planen igen, säger brasilianaren.

Hammarby möter Slavia Prag på lördag och spelar under nästa vecka ytterligare en träningsmatch (motstånd ännu okänt) under Portugallägret. Till den första matchen är det inte aktuellt med spel för Paulinho. Eventuellt kan det bli några minuter i den andra.

– Det medicinska teamet får avgöra när han är spelbar. Jag vill att han får en bra grundträning – samtidigt som det kan vara bra att slänga in en morot i form av några minuters speltid för spelaren. Det är tungt att bara träna utan att få spela fotboll.

Spel i Svenska cupen är det ni främst siktar mot?

– Ja, det känns så. Men det vore kul om han kan spela några minuter i vår andra match här i Portugal, säger Billborn.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.