Christoffer Nerkman räddade poäng när Svartvik kryssade

Av:  Sportbladets textrobot

I halvtid ledde Östavall matchen på hemmaplan i division 3 mellersta Norrland i fotboll mot Svartvik med 1–0, efter mål av Andreas Lindqvist. Men i andra halvlek jobbade sig Svartvik in i matchen, och kvitterade genom Christoffer Nerkman. Matchen slutade 1–1.

Svartviks lagledare Leif Viklund:

– Vi skapade matchens första målchans efter ungefär fem minuter. Det var eistansskott av Kevin Dotson som målvakten fick fingertopparna på och styrde i ribba och ner i backen och ut över kortlinjen. Efter det pressade Östavall högt på oss och vi hade problem med deras aggressiva press. De vann boll högt och skapade några farliga målchanser. Deras 1-0 var ett skolexempel på snabb omställning efter bollerövring på mittplan. I andra halvlek var det ställningskrig de första 20 minuterna. Efter det började vi vinna mer närkamper och fick bättre fart under fötterna. Vi hade säkert sex bra målchanser men lyckades bara få in bollen en gång. Ett fint anfall där vi vann boll och kontrade snabbt med ett tillslag på tre spelare i rad, där Christoffer Nerkman fick bollen av Zacka Bel Mekki vid straffpunkten och lade in en bredsida bredvid en för dagen grym målvakt i Östavall. Bäst i dagens Svartvik över 90 minuter var kaptenen Hampus Andersson, en stenhård pjäs på mittfältet.

I nästa omgång har Östavall Tegs SK borta på Tegstunets IP, lördag 15 augusti 14.00. Svartvik spelar hemma mot Älgarna fredag 14 augusti 19.00.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.